Psihoterapija u jevanđeljima – Matej, 20.

2 Comments

 1. U samom svetom pismu, opisuje veru u Gospoda Isusa Hrista, nema veze sa ovo zemaljskim prolaznim stvarima, opisuje one koje su u početku u veri i one koju dolaze kasno u veru, ka Bogu ne novac ovo zemaljski, psiho kineza je manipulacija ljudskim umom druže, a vi ih povezujete sa ovo zemaljskim stvarima, u Sv Pismu učenik Isus je lečio ljude a nije naplaćivao, no reko je ono što imam to i dajem ti ustani i hodi, ustavši stade hvaliti Boga. Krivo tumačite Sv Pismo. Jer nije dato svakom da zna istinu, Gospod je reko, blagosloven si Oče Nebeski što si sakrio od mudrih a otkrio bezazlenima, da Oče jer je to bila volja tvoja. Tako da ta terapija nema veze sa Biblijom. Tako da su novci ovo prolazne stvari, čovek je izmislio novac čovek je nesvršenstvo 666.

  1. Author

   Poštovani Dalibore,

   Zahvaljujem Vam se na komentaru koji ste poslali. Ipak bih da prokomentarišem par navoda s obzirom da vidim da ste vernik i to je za poštovanje.
   Brate Dalibore, Gospod nam je rekao da se ne bojimo, rekao nam je da je On došao da uzme na sebe grehe sveta, pa i moj koji sam, i koji ću počiniti. Milost Božja je iznad svega. U ovom slučaju ne mislim da sam nešto pogrešio ukoliko sam u Jevanđelju prepoznao psihoterapijski momenat, upravo suprotno, psihoterapija bez Boga je zapravo satanizam. Isus nas uči da je lečenje rečima moguće ako je verom. I to je činjenica.
   Ono što mi se čini da Vam je promaklo je to što ja nisam iz konteksta crkve govorio niti ću govoriti jer za to nisam ovlašćen. Ali mogu da pričam iz ugla hrišćanina psihoterapeuta. Tu me niko ne ograničava da, čitajući Sveto Pismo, pozivam ljude na isto – da se leče vraćajući se sebi i Bogu. Pominjete novac – da, ja naplaćujem svoj rad i to ne malo. To je moj posao. Nisam hrišćanski asketa, koje poštujem, kojima se divim i za koje znam da im je nagrada na Nebu. Ja od Boga za svoj rad dobijam nagradu kroz zadovoljstvo kada je mom klijentu bolje. I to je sve. Ne tučem se za zasluge kod Boga za to što sam psihoterapeut ali imam dovoljno petlje da kao psihoterapeut progovorim o Vrhovnom Autoritetu, o našem Gospodu. Naravno da sam očekivao kako će se već neko naći da kritikuje, da me opominje i grdi za moj rad, to je tako normalno i potrebno. Taman posla kada bi svi razumeli moju nameru i moj rad. Ali meni je osnovno da sam u srcu miran i da sam čvrsto na putu koji će jedino Hristos moći da ocenjuje, niko više. Prema tome, da li je ovo što radim loše ili ne, ili čak zlo, proceniće Autoritet a ne ljudi.
   Božji blagoslov Vam želim brate Dalibore, da Vas Bog čuva i vodi

Leave a Reply

Your email address will not be published.