Knjiga za svaki dan

“Knjiga za svaki dan – Psihološka i psihoterapijska promišljanja i praksa” je nastala kako bi čitalac prepoznao put “rada na sebi”. Zapravo, to je odgovor autora na zbrku koju izazivaju nebrojeni saveti, postupci i prakse koje promovišu različite psihološke i nadripsihološke škole i pravci. U toj zbrci lako se izgubiti i učiniti kasnije gore nego prvo stanje. Nije dovoljno “raditi” već i uraditi to što se na sebi radi. Otuda i naslov knjige.

Mapa ponuđenog puta potkrepljena je primerima iz psihoterapijske prakse čime autor svedoči o istinitosti a recenzenti istinitost potvrđuju. Ipak, ovo je samo jedan od mogućih puteva za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže kojoj je kraj u duševnom miru. Duševni mir je, po Petrovom mišljenju, najvrednije osećanje.

“Knjiga za svaki dan” čita se po redu i mimo reda, redosled poglavlja je smislen ali nije obavezno pratiti ih. Korisnost knjige prvi je motiv pisanja zbog čega je posvećena potomstvu a ukazivanje na Boga i razvoj odnosa sa Tvorcem govori o njenoj iskustvenoj utemeljenosti.

Čitalac će sa ovom knjigom dobiti vodič i podsetnik koji vreme neće skorije pregaziti. Mišljenje urednika izdanja o knjizi pročitajte ovde.

Deo teksta možete pročitati ovde
Knjigu možete poručiti ovde

KADA PROČITATE KNJIGU MOLIM VAS DA OSTAVITE KOMENTAR U PROSTORU ISPOD!!!

7 Comments

 1. Ne secam se da sam dugo procitala humaniju i pitkiju knjigu iz psihologije. Oseti se ljubav i blagost pisca kakvu dugo nisam osetila. Slobodno mogu reci da je u rangu sa Oliverom Saksom! Osecam se skromno i ponizno sto imamo cast da ovakav jedan, malo je reci, profesionalac radi u nasem gradu, Vrnjackoj Banji. Veliko hvala Petru.

 2. “Knjiga za svaki dan” je odlicno sazet, koristan prirucnik za zivotne izazove, s kojima se susrecemo svakodnevno, od prvog jutarnjeg susreta u ogledalu, pa do vecernjih izlazaka u grad.
  Da je manja, nosila bih je kao privezak! :))
  Sve preporuke!

 3. Petrova knjiga mi je dosla u ruke bas u pravom momentu kada je bilo potrebno da rad na sebi podignem na visi nivo. Odlicna knjiga, topla preporuka. Puna korisnih informacija, situacija… Nesto iz cega mozemo nauciti nesto, a sto je i najbitnije.

 4. Živa reč utisnuta u beli papir. Da tu bude. Knjigu za svaki dan vidim kao želju autora da postavi putokaze, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju (i šta još sve ne) kako bismo, prateći njih, shvatili i pratili sebe. Svojim tempom. Mila

 5. Još jednom hvala Petru na ovakvoj bibliji duše!
  Rekla bih još jednom da je on predivan negovatelj našeg ega, i na tome hvala!
  Ono sto želim reći svima ličiće na farmaceutski savet ali za lekovitost ovih redova drugačije nije ni moguće! 🙂 Vaš primerak istinitih razgovora i promišljanja pretočen u redove možete koristiti u svakoj prilici i na svakom životnom raskršću i dilemi. Dozu leka ne možete prekoračiti i sa vašim primerkom se možete konsultovati dok god vam je ugodno! Neželjena dejstva nisu moguća, a kontraindikacije ne postoje! Obradujte svoju dušu izvlačeći iz nje najboljeg sebe ovom svetu!
  Petre, jos jednom hvala veliko! 🙂 I naravno-veeeeeliki zagrljaj! Beba

 6. Ova knjiga je moj najbolji drug. Hvala ti Petre.

 7. Razmišljam… Čovek je ono što od njega ostaje. Zato, seti se da si smrtan (da bi živeo). Jer kada te “stres naš nasušni” dovede do krize, onda će ti biti potrebna psihološka podrška nakon katastrofe. Neka ti prva pomoć svakako bude “Knjiga za svaki dan”, jer je dobra. A dobro je = lepo + korisno. Ako ne bude dovoljno, tu je razgovor sa Petrom koji je uvek dobar, odnosno lep i koristan. Knjiga za svaki dan je definitivno nešto što treba da pročita svako ko je osvestio da “nešto ne štima” i da bi trebalo nešto menjati. Razumljivo, jednostavno a u isto vreme veoma stručno opisano mnogo načina kako možemo doprineti svom psihičkom zdravlju. I ne, psihoterapija nije samo “pričam nekom svoj problem pa mi je lakše” već je veliki rad na sebi, uz pomoć stručnog lica, a Petar to svakako jeste! Dok čitate knjigu, možete čuti Petrov glas kako izgovara napisane reči, jer je svaka reč apsolutno svojstvena njemu i njegovom stilu, koji je, kao i sam Petar, jedinstven! Hvala Vam na ovom “priručniku”, želim da Vam bude samo još jedan u nizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.