Roditeljstvo u 21. veku

Read Time2 Minute, 20 Second
Tribina kao najava serije predavanja i radionica u Emoracio centru

U saradnji sa Narodnom bibliotekom “Stefan Prvovenčani” u Kraljevu Emoracio tim održao je 23. aprila 2019. pred punom salom Dečijeg odeljenja tribinu pod naslovom “Roditeljstvo u 21. veku”.

Osam stručnjaka iz različitih oblasti udružilo je i udružiće resurse kako bi temu roditeljstva, orijentisanu prema roditeljima i osnovno-, i srednjoškolskoj omladini, približilo javnosti.

Ana Milošević, učiteljica i NLP praktičar, osoba koja je tokom protekle decenije održala mnogo radionica i predavanja na teme od značaja za roditelje budućih osnovaca, kao i osnovce, predstavila je seriju svojih pradavanja i radionica, i obrazložila viziju i misiju Emoracio tima kada je reč o roditeljstvu u 21. veku.

Maja Jovanović, psiholog u osnovnoj školi, predstavila je teme i termine obrazlažući značaj modela vaspitanja. Jedan od njenih poslova, osim predavanja i radionica, odnosi se na psihološko testiranje učenika standardizovanim upitnicima različite namene, od kliničkih testova, testova profesionalne orijentacije, testova inteligencije i tako dalje.

Dejana Kovačević je učiteljica i NLP praktičar koja je težište svojih predavanja i radionica stavila na komunikaciju i motivaciju, kao i druge teme od značaja za roditelje i decu pomenutog uzrasta.

Vladan Marinković, profesor u srednjoj školi, inžinjer arhitekture i fotograf govorio je, predstavljajući radionice koje će držati, o značaju izbora zanimanja, učenju i svim aspektima prilagođavanja na profesionalni život. Pored ove, profesor Marinković održaće radionicu o istoriji arhitekture i graditeljstva, kao i o fotografiji.

Slađana Miljković, slikarka i pedagog, izložila je koncept usmeravanja dece ka umetnosti kao načinu izražavanja, identifikacije pa samim tim i življenja, kao i potrebu da roditelji razumeju i prihvate mogućnost usmeravanja dece ka umetnosti.

Petar Jeknić, psiholog i psihoterapeut, govorio je o potrebi psihoterapijskog rada sa roditeljima adolescenata kod kojih se primećuje odstupanje u ponašanju u bilo kom smislu. S obzirom na značaj adolescencije, kao i specifične zadatke svake od podfaza adolescencije, upoznavanje roditelja sa njima predstavlja uvod u bolje praćenje potreba dece s obzirom da adolescenti nemaju kapacitet da se prilagode roditeljima, nego obrnuto.

Slađana Simov, psiholog, psihoterapeut, govorila je o porodici i roditeljstvu, kao i izazovima sa kojima se porodica sreće u ovoj razvojnoj fazi, kao i u različitim fazama razvoja porodice (od rođenja deteta do njihovog odlaska iz porodice). Jedan od posebnih problema odnosi se na odnosu prema deci tokom razvoda, poremećaju ponašanja dece i adolescenata, kao i povezanosti stilova emotivne privrženosti roditelja i dece na ranom uzrastu.

Zorana Marinković, građevinski inžinjer, rekonektičar, u najavi svoje radionice govorila je po potrebi upoznavanja sa energetskim nivoima i njihovom uticaju na omogućavanju sklada u porodici.

Na samom početku tribine Natalija Vojinović, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole recitovala je Kiplingovu pesmu “Ako”. Hvala Natalija!

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci “Stefan Prvovenčani” na podršci.

Prve radionice na programu su već 4. maja od 10 časova ali o tome će svi zainteresovani biti obavešteni u narednih nekoliko dana.

Fotografije i prezentaciju sa ove tribine možete naći ovde.

0 0
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 komentara za naslov “Roditeljstvo u 21. veku

  1. I ovim putem želim da se zahvalim Petru koji me je pozvao da budem deo Emoracio tima kojeg čine divni ljudi i profesionalci u svojoj oblasti rada. Takođe, da se zahvalim svima koji su sinoć odvojili vreme da prisustvuju tribini, kako u biblioteci, tako i preko online prenosa. Krenuli smo u ostvarivanje naše ideje, sa motivom da pomognemo roditeljima u unapređivanju njihovih roditeljskih veština i kompetencija, a sve u cilju pružanja adekvatne podrške detetu tokom njegovog odrastanja.

  2. Bilo je zadovoljstvo govoriti pred svojim sugrađanima i predstaviti program ,,Roditeljstvo u 21. veku” koji će u periodu maj – jun realizovati članovi Emoracio tima.
    Teme kojima ćemo se baviti na radionicama su od bazičnog značaja za zdravo roditeljstvo, zdravu i funkcionalnu porodicu a samim tim za sretniji i ispunjeniji život svih nas.
    Zahvaljujemo se svima koji su došli da nas podrže i koji su prepoznali važnost teme roditeljstva.

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

thirteen − five =