Individualna Geštalt psihoterapija

Potrebno vreme za tekst:1 minuta, 58 Seconds

Ljudi pričaju o ljudima. Nekada lepo, nekada ružno, nekada istinito a nekada i ne baš. Oni zlonamerni su naši učitelji, uče nas da poštujemo sebe, dobronamerni podsećaju na samopouzdanje i sredinsku podršku. Uvek je bilo i biće komentara. Kao prvi sertifikovani psihoterapeut u Kraljevu i okolini imao sam čast da se sretnem sa brojnim neprijatnostima i izazovima. Ali i prijatnostima i ohrabrenjima. I tako tokom nekoliko godina učio sam praktičnu primenu izreke “u dobru se ne ponesi, u zlu se ne poništi”. Danas držim individualnu psihoterapiju u nekoliko gradova, od Jagodine i Kruševca, preko Vrnjačke Banje i Kraljeva, do Novog Pazara i Čačka.

Komentari koji se nalaze na ovoj stranici pisani su od 20. septembra 2017. godine. Od svih recenzija i kritika na do sada napisane članke i knjige, ovo je najvrednija referenca koju mogu da zamislim. Jer, ne samo što su se usudili da zatraže pomoć psihoterapeuta i iznesu svoju intimu u sredini koja stigmatizuje osobe sa psihološkim problemima, nego su odlučili da ovde ponude svoje viđenje uspešne psihoterapije ohrabrujući druge.

Zahvalan sam im zbog toga, a ove komentare doživljavam kao podstrek za dalji rad. S obzirom da među autorima ima veoma različitih klijenata, različitih problema i sudbina, energija i pogleda na život, zadovoljstvo učinjenim je još veće.

Nisu sve psihoterapije ni psihoterapeuti uspešni. U mom slučaju najveći broj klijenata odustaje posle prve ili druge seanse uviđajući da još uvek nisu spremni, da psihoterapija u tom trenutku nije za njih (ili nije Geštalt psihoterapija), ili da sam kao psihoterapeut nekompatibilan sa njima. Od onih koji su prešli treću ili četvrtu seansu samo 6% odustane tj. ne dođe do zadovoljavajućeg stanja. Prosečan broj seansi, računato na sve klijente, je oko 9, mada imam klijenata sa kojima radim i preko dve godine. Nije reč o “beznadežnim slučajevima” već o osobama koje psihoterapiju uvrštavaju u redovnu aktivnost, kao fitnes, teretanu ili “zdravu” hranu.

Hvala na svakoj rečenoj reči, zadovoljstvo je bilo raditi sa vama, zadovoljstvo je poznavati vas.

I na kraju, iako individualna Geštalt psihoterapija nekada neće dati onoliko koliko bi neki klijenti hteli, Emoravcio tim je uvek sa Vama!

Link za YouTube kanal

5 0
6
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

134 komentara za naslov “Individualna Geštalt psihoterapija

 1. Preporučila bih individualnu Geštalt psihoterapiju svima koji se ne osećaju dobro u sopstvenoj koži. Iako mnogi od nas pokušavaju da rade na sebi, strahovi i ograničenja sputavaju nas u tome. Uz Petrovu pomoć savladavanje tih strahova je mnogo lakše. On mi pomaže da postavim granice i ne budem “people pleaser”, a da pri tome nastavim da se trudim da budem dobar čovek, da i dalje pomažem ljudima, ali da ne dopustim da me iskorišćavaju i tretiraju kao krpu, već da počnu da cene i mene i ono što radim. Ponašam se i osećam bolje, više ne histerišem, ne dozvoljavam da me strahovi parališu, a sitnice izbace iz koloseka. Jednom rečju, počinjem da živim, a ne preživljavam život u svojoj 44. godini.

 2. Hteo bih da se zahvalim Petru Jeknicu pre svega. Dugi niz godina sam se borio sa anksioznoscu i napadima panike, Petar mi je enormno pomogao da se izborim sa tim. Naucio me je dosta stvari, ne samo u sklopu moje bolesti, vec i neke uopstene stvari koje sam gledao na pogresan nacin. Svim prijateljima koji su znali moje stanje sam preporucio doktora. Ovim putem preporucujem svima! Hvala puno Dr. Petru i osecam veliku obavezu da se nekako oduzim sto mi je pokazao pravi put kada mi je to bilo najpotrebnije, tako da doktore, idemo na neko picence uskoro. 🙂

 3. Osoba koji svojom energijom ali pre svega poznavanjem psihe coveka ima mogucnost da pomogne coveku u svakom trenutku. Sve preporuke!

 4. Gospodin Pero je pre svega jedan mnogo dobar čovek, osoba koja ume i zna kako da vam priđe, kako da vas sasluša, posavetuje i pronađe rešenje, jednostavno, Gospod mu je podario dar da pomaže drugima. Pravo je bogatstvo imati ovakvog čoveka, prvo kao prijatelja, potom kao psihoterapeuta. Znanje koje sam stekao kod njega ostaje i te kako urezano u memoriji, nesebično ga delim i uvek iznova želim novo da saznam, naučim. Pero je odličan predavač, sa toliko ljubavi i smirenosti prenosi znanje i podučava. Od mene ima najviše ocene i tople preporuke. Popričajte bar jednom sa njim i sve će vam biti jasno što sam gore napisao.

 5. Dugogodišnja anksioznost, panični napadi i strahovi sve više su urušavali kvalitet mog svakodnevnog života… Nisam odustajala da nadjem “lek” za svoju boljku. Petra sam već duže vreme pratila na fb stranici i čitajući vaše komentare odvažila se da pokušam. Prvi susret sa Petrom bio je u junu. Gušila sam se u suzama a maramice su bile spremne na stolici pored moje. Petar mi je na prvom susretu nagovestio da će napredak teći mravljim koracima i da će biti razvojnih kriza, tako i jeste bilo. Ali posle svake terapije u svakom segmentu svog života osećam napredak. Znam da više nisam sama i videla sam da hoću i mogu da napredujem i živim daleko kvalitetnije. Petar je tu za mene i kada nisam na terapijama samo jedna poruka mi je dovoljna da me ohrabri, ojača i bude mi vetar u ledja. Sa Petrom je svaki problem rešiv, sve deluje jednostavnije, lakše. Kada god pomislim:”E ovoga puta zaista neće imati odgovor”, on me nanovo iznenadi, oduševi. I zaista svaki je problem rešiv sa njim. Mi nastavljamo dalje. Sve preporuke za Petra.

 6. Pre svega bih Petre htela da vam se jos jednom zahvalim na svemu. Za ovog coveka postoje samo reci hvale i najiskrenije preporuke. Neverovatno ali istinito je da se zaista posle razgovora sa Petrom mnogo toga menja, na bolje naravno. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati vas i podeliti sve sa vama. Veliki pozdrav

 7. Kad odete kod ovog čoveka koji god problem da imate, u kakvoj god depresiji bili, kad budete videli i osetili njegovu pozitivnu energiju,ton sa kojim vam se obraća konstantan osmeh dok ulazite kod njega sve te neke sitnice zbog kojih vam jednostavno bude neprijatno da se osećate lose pored toliko pozitivne energije. Samom svojom pojavom I načinom pristupa Petar vas indirektno tera da se posvetite sebi da pocnete da razmišljate i da se borite sa sobom. Pored takvog njegovog stava i energije o kojoj sam pricao, uz znanje koje poseduje meni je bilo dovoljno da odem 2 3 puta kod njega da bih stekao maksimalno poverenje. Dok je terapija u procesu Petru se možete obratiti u bilo kom trenutku čak i on sam insistira na tome da se čujete van terapije, jednostavno se više ne osećate da se sami borite sa vasim problemima znate da imate konstantu podršku do samoga kraja zbog čega ćete lakše prolzaiti kroz sve sa čim se suočite. Prosto ne znam da li postoje reci kojim bih mogao dovoljno dobro da opišem njegov rad i Petra kao coveka, nikad se u životu nisam osećao bolje i zadovoljnije zahvaljujući njemu za vrlo kratko vreme. Mislim da uz Petra i njegovu terapiju nijedan problem nije nerešiv, jer je moj delovao tako. Posle par seansi osvrnuo sam se na prvi put kad sam išao kod njega i na stanje svesti u kojem sam tada bio i samo sam se nasmejao jer tad nisam video izlaza , sve je bilo crno,nisam mogao da vidim dalje od crnila, mrzeo sam sebe i nista me nije zanimalo u zivotu. Sada je sve to totalna suprotnost, jer je ovo period života u kojem sam najzadovoljniji sobom i taj osecaj raste iz dana u dan spreman sam za nove izazove u životu, i voljan da se borim sa svime sto me zatekne kolko god loše bilo. Sve sam to uspeo uz pomoć Petra za otprilike mesec dana i svako ko ima bilo kakvih problema u životu, bez ikakve dileme i razmišljanja vam garantujem da je Petar pravo rešenje uz naravno vašu volju da pomognete sami sebi. Sve preporuke sa moje strane, jer su njegove terapije zasigurno početak puta ka najboljoj verziji sebe. Petre puno hvala i maksimalna podrška Vama u istoj meri kao što ste je i vi meni pružili, zauvek zahvalan! 😁

 8. Za mojih 25 godina života na ovoj čudesnoj plati kroz rad i razgovor sa Petrom, shvatio sam da sam svoj život posvetio drugima umesto radu na sopstvenoj individualnosti. Do te mere sam otišao stranputicom da sam iz straha i kukavičluka da pomognem sebi postao sebičan, paranoičan i počeo sam da obezhrabrujem moje voljene, kao i prolaznike u mom životu. Pored Petra sam ojačao, formirao i vizualizovao cilj za moj sopstveni život. Čitavog života se uči i radi. Shvatio sam da je potrebno da oprostim sebi propuste i da smognem snage da ispravim i da se potrudim da ih ne ponovim Voleo bih da se zahvalim Petru što mi je pomogao da lociram svoju zvezdu vodilju i nadam se da kroz trud i saradnju sa njim, da je neću izgubiti i zaboraviti. Hvala Petre na svemu! I želim svima svako dobro! (smiley)

 9. Kod Petra sam otisla po preporuci . Vrlo brzo sam stekla poverenje u njega i uspela da se opustim i krenemo sa resavanjem problema …Uz njegovo strpljenje i posvecenost dosli smo do toga da se osecam mnogo bolje, povratila sam energiju i shvatim sta zelim u zivotu…Petar insistira na kontaktu van seansi i uvek je dostupan za svaki problem…Hvala mu na pomoci i sve preporuke za odlazak kod njega!…

  1. Petra bih opisala kao učitelja za odrasle. Ponekad tokom detinjstva, a i kasnije ne naučimo neke stvari, koje su nam potrebne kako bismo se nosili sa svim situacijama u životu. Pre svega mislim na prepoznavanje emocije i veštinu suočavanja sa strahovima. Mislim da nikada nije kasno da se osnažimo na nov način, ali sve dok nisam upoznala Petra, nisam verovala u to. Petar na temeljan, ozbiljan, a povremeno i duhovit način objašnjava osnovu, ono što je zaista važno. Na taj način pomaže osobi da se seti ko je ona u stvari, pomaže joj da problem koji trenutno ima u životu sagleda iz druge perspektive, pomaže joj da vidi dalje i jasnije. Nikada nisam imala predrasude kada je psihoterapija u pitanju, samo sam mislila da svoje probleme i tegobe mogu da rešim sama. Ipak, važno je da nekada i prihvatite pomoć, posebno od stručne osobe, koja će vas sigurno razumeti i pritom će vam uvek i u svakom trenutku pružati podršku. Petar mi je pomogao da promenim fokus, iako je to kod mene išlo prilično teško, pomogao mi je da se više fokusiram na dobre stvari i prijatnosti u životu. To je kasnije dovelo do toga da se mnogo bolje osećam. Zahvalna sam mu na strpljenju, volji, upornosti i znanju koje mi je preneo. Uvek je dobro upoznati ljude, koji uživaju u obavljanju svog posla, jer to sa sobom nosi posvećenost, koju klijenti vrlo brzo prepoznaju, te se samim tim i sve ono što nas muči brže rešava.

 10. Posle dugog niza godina bezuspešne borbe sa panicnim napadima, strepnjama i padom samopouzdanja… konacno sam upoznala Petra koji mi je vec na prvoj seansi dao nadu da ce moj problem uz zajednicki trud i rad kroz seanse biti resen. Iako sam otisla, moram priznati sa malo nade, vec posle prve seanse osecala sam se bolje i sigurnije jer sam primetila da Petar osim strucnosti, poseduje i volju da pomogne klijentu sto se ogleda kroz zaista njegovo veliko zalaganje, trud i strpljenje. Posle par seansi ja sam veoma dobro, i veoma zahvalna Petru. 😊 Sve preporuke i pohvale za rad Petra Jeknica!

 11. Sumnjala sam da zivot moze da se promeni uz pricu, ali kada sam upoznala Petra, shvatila sam da moze. Hvala Petru sto mi pomaze da pronadjem sebe i da moj zivot bude bolji. Neverovatno je sta taj covek moze da uradi i to samo pricom, bez lekova, bez icega. Jos jednom hvala od srca <3

 12. Nisam znala šta mogu da očekujem od psihoterapije s obzirom da se kod nas o tome relativno slabo govori. Petar Jeknić me je prijatno iznenadio, srela sam se sa čovekom koji je stručan, pozitivan i u svakom trenutku spreman da pomogne. Dosadašnji susreti omogućili su mi da sagledam neke stvari iz drugačije perspektive, izmeštene od moje uobičajene, taman toliko da mi omogući da uočim detalje koji nisu delovali bitno, a u stanju su da promene mnogo toga. Radujem se napretku i, kad već ima stvari koje treba ispraviti, drago mi je da je on taj koji mi pomaže da se snađem. Puno hvala i veliki pozdrav!

 13. Kada je ucenik spreman ucitelj se Sam pojavi… Cuvene reci… Doci u kontakt sa ovakvom osobom I ovakvim nacinom rada znaci biti na pravom putu da postanemo najbolja verzija sebe.. Presrecna Sam da postoji ovakvo nesto svima dostupno.. A na nama je da li cemo iskoristiti ovo vreme koje nam je dato da sami postanemo ono sto zelimo I biti inspiracija svima ciji zivot dotaknemo… Hvala ti Petre sto postojis.. Sa tako divnom energijom.. Zelim da rastes iz Dana u Dan kao I svi sa tobom.. Da ostavimo svoj trag I ovo mesto ucinimo makar malo boljim.. A te vrednosti se sa stoje u onome koliko ljubavi smo spremni da damo razvijajuci svoju svest do najvisih granica… Volimmm

 14. Bio sam pravi balkanac. Šta meni može ko da pomogne sa mojim emocijama?! Na nagovor sestre zbog mojih emotivnih problema rešim da odem kod psihoterapeuta. Nađem na internetu Emoracio, pozovem i zakažem seansu. Prvi susret sa Petrom je bio iznenađujući za mene. Shvatio sam da u današnjem ubrzanom životu niko više nema vremena za vas. Petar me je saslušao i razgovarao samnom tako prijateljski i realno sagledao problem jer nije emotivno vezan. Pomogao mi je dosta u sagledavanju problema i razumevanju sebe samog. Psihoterapeut nema čarobni štapić da reši probleme ali me je opametio da sam ja sam sebi najvažniji i da nema toga koji može rešiti moje probleme osim mene samog naravno uz njegovu stručnu pomoć i usmerenje u rešavanju problema.
  Zahvalan sam Petru za sve što je uradio za mene.

  1. Oduvek sam pripadala onom delu ljudske populacije koji kada im ustreba pomoc, rado je zatraze. Prolazila sam kroz razne psihoterapeute i pristupe psihoterapiji, neke su bile uspesne, neke bas i ne. Smatram da je emocionalno-kognitivni razvoj jako vazan za svakog od nas, i treba ga pratiti da bismo i sami bili uspesni. Petar me je jako prijatno iznenadio kao Gestalt psihoterapeut i kao covek, pre svega. Jako je dobar u onom sto radi, barem meni daje jako brze rezultate. Jako je friendly i cooperative, sto je i najvaznije, i ima odlicnu energiju koja moze biti spas u svakom trenutku. Preporucujem njegove seanse svakom ko smatra da je u problemu i da ne ume sam da ga resi. I ne moze, psihoterapija je nase objektivno sagledavanje sebe, uz pomoc nekog ko je tu da pomogne. Samo napred, Psihoterapero! 🙂

 15. Toplo bih svima preporucio terapiju ovakve vrste. Pre prve seanse sam bio veoma skeptican po tom pitanju, i osecao sam sramotu. Sada nakon nekoliko meseci jedva cekam svaki odlazak na seansu i razgovor sa gospodinom Petrom. Promene i cuda su moguca. 🙂

 16. Petar je izuzetno stručan psiholog i jako strpljiva osoba, što ga čini odličnim terapeutom.
  Pored toga, on je i izvrstan edukator – svoje teorijsko znanje deli sa klijentima, a potom im pomaže da to znanje primene pri sukobljavanju sa ličnim i konkretnim svakodnevnim (unutrašnjim) problemima. Naravno, prisutan je i dostupan tokom čitavog procesa terapije, što pokazuje i dokazuje njegovu posvećenost.
  Sve u svemu, svaka preporuka za ljude koji žele pomoć u poboljšanju kako svog mentalnog zdravlja, tako i kvaliteta života.

 17. Svakom ko želi da radi na sebi, da svoj život učini kvalitetnijim od sveg srca preporučujem individualnu Geštalt psihoterapiju. Rad na sebi je jako bitan, i izuzetno lak uz Perinu pomoć. Za ovih nekoliko meseci dogodile su se promene
  prvenstveno u postavljanju granica, a nakon toga sve je neuporedivo lakše. Ponašam se i osećam bolje, ne dozvoljavam da me neke sitnice izbace iz koloseka, uživam u lepim stvarima. Neprimetno ali se moje ponašanje promenilo.
  Pera je izuzetno posvećen i sa njim se rešavaju problemi.

 18. Odavno sam u potrazi za psihoterapeutom koji ce mi pomoci sa anksioznoscu, depresijom, opsesivnim mislima. Dugogodisnja borba sa njima je nekada dovodila do naizgled bezizlazne situacije, teskoce, teskobe, misleci da to necu ni prevazici. Pa prevazidjem, pa nastavis dalje, pa me ponovo scepa pod svoje, I tako jako dugo. Bolest u porodici je sve to jos pogorsala. Nisam vise znala kako da se nosim da sobom, okolinom I nastavis dalje. Bas komentari na ovoj stranici su presudili da se javim psihoterapeutu Petru.
  Ovaj divan I strucan covek u svakom momentu zna sta da kaze I kako to da kaze. Pomogao mi je da poslozim sve kockice u glavi, brinem o maloj devojcici u sebi I dam joj prijatnost ali I da osnazim svoj ego. Da se povezem sa sobom na nacin na koji nikad pre nisam bila povezana, da preuzmem odgovornost za svoj zivot, da se pokrenem na raznim poljima, da verujem u sebe. I jos mnogo toga.
  Hvala Bogu sto sam saznala I dosla do psihoterapeuta Petra, Hvala Petru na svemu cemu me je naucio, na strpljenju, sto mi je pomogao da razbistrim haos u glavi. Kako zahvaliti coveku koji spasava ljudske duse? To je neprocenjivo. I sebi mogu da zahvalim na upornosti, volji, hrabrosti da se suocim sa samom sobom I budem zena kakva zelim u skladu sa okolnostima I mogucnostima.
  Jedno veliko hvala.

 19. “Упознај самог себе” је писало на улазу у пророчиште у Делфима. Дуг је процес од пуке мисли до тога да ту исту мисао заиста доживимо и суштински разумемо. На самом почетку терапије, веома је важно да пронађете професионално лице и стекнете поверење у свог психотерапеута, као и да ви сами будете спремни на тај пут коренитих промена у свом животу. Петар је неко ко је врло посвећен, упоран и истрајан у свом раду. Он вас најпре научи да ослушкујете себе, да препознајете своје емоције и корене њиховог настанка. Учи вас да верујете у себе, своје способности и да волите и прихватите себе. Трауме из прошлости нису нешто што би требало затрпати и бежати од њих, већ их прихватити и гледати као догађаје које сте преживели и изашли из њих као победници, као борци који су смогли снаге да то превазиђу. Петар је неко ко је велика и значајна подршка на путу развоја нечије личности. Особа је од поверења и неко кога заволите као правог пријатеља кога сте у неком тренутку свога живота срели и ко вам је помогао да на прави начин усмерите своју снагу и побољшате сопствени живот.

 20. Moje iskustvo sa Petrom je divno. Jako puno mi je pomogao da vidim šta zapravo želim u svom životu i kako da poštujem sebe. Čovek koji mi je pomogao BEZ LEKOVA da se podignem iz beznadežno stanja. Posle prvog razgovora me opustio i krenuli smo u nove pobede. Pre svega dobar čovek i prijatelj. Jako sam srećna što sam ga upoznala i što je moj psihoterapeut. Hvala na velikoj podršci. Ukazao je ustvari na to da stvari koje su se činile toliko beznačajne ustvari igraju veliku ulogu. Pomaže vam da život gledate iz realnijeg ugla. Zahvaljujem mu na tome, topla preporuka!!

  1. Zahvaljujuci Petru, uspela sam da pobedim strahove koje sam imala vezano za pokretanje sopstvenog biznisa i konstantnog odugovlacenja i trazenja izgovora zasto nesto ne mogu. Nakon terapije, shvatam da mogu sve, uz rad i upornost!

 21. PsihoteraPera, jedna predivna osoba!
  Ali u pravom smislu te reci! On je covek koji voli ljude, voli da pomaze ljudima, u bilo kojoj vrsti problema da se nadju na njegovu iskrenu pomoc i podrsku mogu da racunaju. On nam pomaze da osvestimo sebe, ukazuje nam na greske i savetuje nas kako da se podignemo i da postanemo uspesniji i bolji. Veoma sam srecna i zahvalna sam Bogu sto sam Vas upoznala i sto sam imala prilike da razgovaram sa Vama. Jako puno su mi znacili Vasi saveti i nezimerno sam Vam zahvalna sto ste uvek tu da me saslusate i sto imate toliko razumevanja. Kao sto rekoh na samom pocetku, jedna predivna osoba, e to ste bas Vi! Sve pohvale i preporuka!
  Hvala Vam Petre!

 22. Htela bih ovde da pohvalim rad psihoterapeuta Petra. Učitelj se pojavi kad je učenik spreman. Tako se i on pojavio kad sam bila spremna da promenim sebe kako bi mi bilo bolje u sopstvenoj koži. Hvala mu što je bio strpljiv samnom i što mi je pomogao da razmišljam o svojim osećanjima a ne samo o tudjim. Hvala. Preporučujem ga svima

  1. Pertov rad je zaista impresivan. Vrlo senzitivan terapeut a pre svega dobar covek. Pravi revnatelj za dobro svih. Hvala sto smo radili na sitnicama koje zivot znace. I kako kaze poslovica “Ako nije dobro, ne znaci da je kraj”. Probudili ste moju borbu i optimizam.

 23. Pozdrav za najstrucnijeg psihoterapeuta!
  U trenutku kada sam pocela sa psihoterapijom, kada sam shvatila da mi je neophodna pomoc da se izborim sa prosloscu, pojavio se Psihoterapera i znala sam jos od prvog njegovog predavanja da je on pravi psihoterapeut za mene.
  Ubrzo sam zakazala prvi sastanak i vec sam bila bolje. Sada vec nakon par seansi, osecam da sam sve bliza sebi, zadovoljnija sobom a zivot mi je laksi i lepsi.
  Hvala ti na strpljenju koje imas u radu samnom.
  Hvala za pomoc pri postavljanju granica.
  Hvala sto me povezujes uspesno sa samom sobom.
  Hvala na osvescivanju emocija i tome sto si mi vetar u ledja da prosirim svoje vidike i budem ono sto jesam i zivim zivot kakav zelim.
  Jednostavno,hvala sto postojis.
  I naravno, hvala Gospodu sto smem biti iskrena sa sobom i tobom jer je iskrenost prvi korak ka uspesnoj psihoterapiji.

 24. Petar ulazi u suštinu problema, rešava ga i pomaže nam u borbi sa životnim poteškoćama razne vrste, na osnovu velikog životnog i terapeutskog iskustva. Hvala brate u Hristu.

 25. Rad sa Petrom mi je pomogao da zavolim sebe, da stvari koje su na izgled beznačajne i neprimetne igraju ključnu ulogu u tome da budeš zadovoljan sobom. Sa vama je prvo prijatelj i osoba koja vas razume. Sa prvim susretom stičete potpuno poverenje da kažete sve što vam leži na duši otvoreno i bez ikakve “uvijene” forme. Uz njega obraćate pažnju na lepe stvari u životu i na život i životne situacije gledate iz drugog ugla – lepšeg, pozitivnijeg i svakako realnijeg. Nakon susreta sa njim odlazite spokojni, sa nekim novim načinom analiziranja i razumevanja sebe i sa još većom željom za rad na sebi I svojim životom.

 26. Petar je čovek koji u jednoj rečenici može da otvori vrata vaše duše, da spoznate sebe u trenutku. Sve ono sto je bilo sakriveno, daleko, od čega ste bez razloga bežali i bojali se, bilo je tu na dlanu. Malo i beznačajno, samo zahvaljujući Petru. Pomogao mi je da prihvatim i zavolim sebe. Da učinim da moj život postane radost. Jako sam zadovoljna radom sa Petrom. Toliko zadovoljna, da sam svim svojim prijateljima preporučila saradnju, jer želim da se taj krug radosti i sreće širi planetom.

 27. Dugi niz godina i decenija pokusavajuci da probleme resavam sama potiskivala sam svoje emocije u sebe uvek gledajuci na druge i njihove misli i zelje, zaboravljala sam na sebe i svoje osecaje. U terapiji sa Petrom pomogao mi je da se opet pronadjem i podsetim na ono moje zaboravljeno ja..i zahvaljujem mu na tome. Moje tople preporuke

 28. Nakon prvog sastajanja sa g. Petrom, sa osmehom sam isla pravo na svoj strah. I tada se strah osmehnuo meni. Postignuce nije ovo ili ono. Postignuce je celokupno nase zivotno iskustvo. Sa svim uzivanjima i svim strahovima. Nije u redu pretvoriti se u strah! A ja sam nakon svakog sledeceg sastajanja sve vise prepoznavala onu sebe koju sam volela, Hvala!

 29. Ni svestan nisam bio koliko malo o sebi znam.
  Zahvaljujuci Petru poceo sam da osvescujem sebe, da se upoznajem sa samim sobom, da resavam sopstvene nemire.
  Shvatio sam da zivot ima mnogo uglova , a ne samo onaj iz kog ja na njega gledam.
  Zahvalan sam sto sam imao srecu da upoznam Petra

 30. Divan covek, divna energija, a jos bolji pokretac. Radujem se svaoj seansi jer mi daje jos vise energije za dalje. Izvlaci iz mene i zadnje atome za borbu i daje mi razloge zbog kojih treba da se borim. Nesto sto je vredno ne treba menjati. Sve najbolje!

  1. Petar je pre svega profesionalac, koji zna kako da vam kroz jednu saljivu i zaniljivu konveraziciju prodre do vaseg problema i uveri kako je sve to moguce resiti, shvatiti i preokrenuti sve vase skrivene osobine u avoju korist i prednost, kratko sam se druzuo sa Petrom ali sam uspeo naglas reci sebi sta me muci i tek tad krecete putem samoosvesnjivanja i samopoznaje na koji Petar pokazao da postoji svetlo na kraju tunela. Hvala ti Petre!

 31. Bilo mi je korisno da razgranicim da su neka moja raspolozenja i osecanja uobicajena za tinejdzerske godine. U razgovoru sa Petrom, sve stvari se sloze u glavi, pomere se uglovi gledanja i zivot postaje laksi.

 32. Pre 5 meseci kada sam prvi put dosla kod Petra, radila sam po 20 časova dnevno, spavala po 3-4 sata, svaki i najmanji problem rešavala čašicom. Posle mesec dana problemi sa čašicom su se prepolovili, problemi sa snom prestali u potpunosti i počela sam da dajem sebi jedan dan nedeljno i da koliko toliko dolazim na vreme sa posla. Prošlo je 5 meseci, nisam izostala ni jednom. Sada dolazim skoro svaki dan na vreme kući, stignem i da izadjem uveče u grad, počela sam i da putujem, spavam 6-7 sati dnevno i ne rešavam više probleme čašicom. Karijera je i dalje u usponu, čak možda i više nego kada sam radila po 20 sati. Ima tu još puno toga ali rešavamo polako. Sada jedini strah koji imam je kako ću kada prekinem sa psihoterapijama. Hvala ti za sve!!!

 33. Iskusila sam veoma ruzno iskustvo gde je mojim zivotom upravljao strah i nesigurnost, kada se smejes po navici, a prijatnosti uopste i nemas. Odluka da krenem na terapije kod Petra je najvaznija i najpametnija, napokon mogu da kazem da sam pocela da zivim zivot i da uzivam u njemu… Koraci su bili mali, ali veoma uspesni. Zahvaljujem Petru na svemu.

  1. Osoba koja je za dva meseca postala neizmerno znacajna za mene i osoba koju smatram prijateljem. Posvecenost u poslu i impresivna profesionalnost stoje, ali kod Petra je celokupnost zaokruzena istinskom dobrotom koju osecam i ja, a verujem i svi ljudi sa kojima je radio. Malo je ljudi posvecenih i odgovornih za posao koji iziskuje veliki snagu kao sto je to posao psihoterapeuta,a meni je neizmerna cast sto sam upoznala i sto imam priliku da razgovaram sa takvom osobom. Hvala.

 34. Želim od sveg srca da se zahvalim divnom čoveku..prijatelju Petru sto mi je pomogao da saznam stvari o sebi i o životu uopste….iskreno se divim njemu i njegovom radu kao i pristupu ljudima koji potraže pomoć od njega…apsolutno sam sigurna da svakome može pomoći….
  Srećna sam što poznajem Petra i zahvalna sam mu beskrajno za sve….Nela

 35. Pre svega zelela bih da se zahvalim Petru na velikom strpljenju koje je itekako bilo potrebno u radu sa mnom. Zelela bih takodje da mu se zahvalim sto je divan prijatelj i divan covek koji jako voli i oseca ljude.
  Rekla bih nesto ukratko o svom problemu. Od malena sam bila plasljiva, povlacila se pred raznim izazovima i slicno. Stalno sam bila u strahu, u grcu. Strah od bube, strah od sutra, strah od promene, strah od zivota.. Kako je odmicalo vreme, i kako svako vreme nosi svoje probleme, moji strahovi postajali su sve obimniji, sve ucestaliji, dok nisam zapala bukvalno u pricu da imam strah od straha. Tada sam potrazila pomoc. Svi ti strahovi, sa sobom su vukli nove probleme, povlacenje, nemogucnost suocavanja, nemir, bezvoljnost, depresiju…
  Kada sve to kazete naglas, kada se suocite i postanete svesni sebe, kada postanete svesni da ste zivo bice koje prolazi kroz razne faze, probleme, situacije, da ste bice koje menja raspolozenja i kada shvatite da ste jaki onoliko koliko upoznajete i savladavate sebe i hrabri onoliko koliko se suocite sa svim racionalnim i iracionalnim strahovima i kada svemu tome mozete da se nasmejete shvaticete da ste pobedili.
  Petre, hvala!

 36. Vreme u kome zivimo dovelo je do toga da zaboravimo da smo socijalna bica. Ponekad nam je potreban samo mali razgovor da se izborimo sa problemima koje imamo. Do tog razgovora je tesko doci a i hrabrosti sve manje ga zatrazimo. Meni je u ovom segmentu zivota Petar bio presudan da pronadjem sebe. Bio je za mene u svakom trenutku kada je za to bilo potrebe, mrvica razgovora me je dizala . Neizmerno sam mu zahvalna za sve sto je ucinio za mene. Preporucila bih ga svima, koji su zaboravili koliko vrede i koji su zaboravili da iz sebe izvuku ono najbolje. Hvala sto postojis..!

 37. Zivot moze da postane lakši i lepši kada nam neko pomogne da ljude i situacije sagledamo na nacin na koji to ranije nismo cinili, a posebno kada nam pomogne da ponovo nadjemo sebe. Terapija…prava stvar u pravo vreme☺Hvala

  1. Kaže se da mi idemo na psihoterapiju zbog ljudi koji ne idu na psihoterapiju. Za mene, došla je u pravo vreme a mogla je i pre. Izaći iz okova depresije je težak put, gde mu se izlaz mora naći što pre. Hvala gospodinu Petru na svojim čulima koja su mi pomogla da uočim svoje stanje i svoje promene koje idu samo na bolje.

  2. Petra sam upoznao pre mesec ipo dana i ujedno poceo terapiju sa njim. Od prvog trenutka susreta ostavio je pozitivan utisak na mene i to je bio pocetak nase saradnje. Ono sto mogu da kazem iz mog iskustva jeste da je covek koji pre svega voli svoj posao, posvecen i ima maksimalno profesionalni pristup u ovoj oblasti psihoterapije. Sve pohvale za saradnju i svaka preporuka.

 38. U Srbiji ljudi imaju predrasude sto se tice psihologa jer smatraju da je odlazak kod psihologa sramota. A grese!!! Coveku je nekada potreban samo razgovor. Psiholozi to i pruzaju. Ne postoji bolji osecaj nego kada odete kod nekoga, ispricate mu sve sto vam je na dusi, isplacete se, ispricate i znate da necete biti osudjivani zbog toga, nego jednostavno da ce Vam pomoci i biti bolje. Uz njegovu pomoc mozete da napredujete u svim sferama zivota, ljubavi, finansija, seksa.. Samo razbijte te predrasude i krenite. Uspeh je zagarantovan.
  Meni je moj psiholog Petar pomogao i napravio odskocnu dasku. Kroz samo nekoliko seansi mi je povratio samopuzdanje, dao motivaciju da ja mogu da uradim to sto hocu. Vratio mi je jednostavno veru u sebe. Tako da moj predlog svakom ko ima problem neka se javi, ne moze Vam biti gore, to je sigurno:)

  1. Moje iskustvo je sveže i novo, a moja česta pitanja koja sam sebi postavljala su izašla na videlo. Jvala Bogu, Petru i meni!🙂
   Moja želja je bila da saznam da li ima i šta je to ”pogrešno” u meni, kako da se rešim ljutnje i besa koje nosim iz detinjstva, šta me to koči u ostvarivanju svojih ciljeva, zašto uglavnom reagujem emotivno, i da li je to dobro ili loše, i kako treba da reaguje, radi, misli i oseća jedno biće u ovim godinama!
   U početku je bilo lepo, malo nakon toga zbunjujuće, pa se vrtis u krug, pa dolaziš do odgovora, spoznaja i olakšanja, pa te boli glava, pa malo više plačeš, pa sanjaš… I tako malo po malo sve to zavoliš jer sebe na kraju zavolis najviše!
   Ne znam do kada traje proces plakanja ali verujem dok sve ono sto je višak ne izadje! Lekcija „Upotrebi mozak pored emocije“ mi je jako značila jer sam spoznala odakle je potekla tolika emotivnost! Lekcija „Porazgovaraj sa malom devojcicom i voli je“ mi je donela neobičnu radost! A lekcija „Ostani malo sa tim“ me smiruje i uči da mnogo lepše uživam sa sobom u svom lepom životu!
   Hvala na svemu tome! 💖

 39. Pre godinu dana sam shvatila da mi treba pomoc. Ali to je ostalo samo na tome, nista povodom toga nisam preduzela. I samo jedan dan majka dolazi i kaze “Nasla sam ti psihoterapeuta, imas zakazano u petak”. Kad je dosao petak ja sam se unervozila i plakala i nisam zelela da idem, rekla sam “Ma meni ne treba pomoc”. I samo u jednom trenutku presecam i kazem sebi “Alo, pricas o tome godinu dana i sad ti se ukazala prilika, odlazi”. I evo vec dva meseca idem kod Petra i znam da bi se gorko pokajala da nisam otisla. Zahvaljujuci Petru danas osecam mir, mnogo sam zadovoljni sobom, i polako dobijam na samopuzdanju koji je glavni razlog mog odlaska. U Petru sam stekla prijatelja i osecam kao da ga znam ceo zivot. Radujem se svaki put kad odlazim na terapiju. Jedno veliko HVALA Petru!

 40. Posle cetiri godine anksioznosti, puno straha od svega i svacega, osecaja usamljenosti, odlucila sam da pokusam sa psihoterapijom. Iskreno, u pocetku sam se plasila da se ne razocaram u sam ishod terapije. Tada sam upoznala Petra, jednu jako duhovitu, divnu osobu, punu strpljenja i razumevanja. Pomislila sam “napokon neko ko me u potpunosti razume”. Nakon nekoliko seansi sam osetila promenu, naucila sam da pre svega “cujem” sebe, da shvatim sta osecam, da se bolje nosim sa nekim unutrasnjim strahovima i da sam postala jaca u nekim situacijama. Naravno, nista ne moze odjednom, potrebno je vreme, strpljenje i zelja da pomognete sami sebi. Svakome bih preporucila Petra ❤️

 41. Petre hvala ti sto si samo nakon prve sranse uspeo da mi spustis krvni pritisak na normalu. Hvala ti sto zbog tebe bolje spavam i sto polako ali sigurno uspavam da uzivam u najmanjoj sitnici u toku dana. Hvala ti na tome sto sebe u ogledalu gledam drugim ocima. Hvala ti na tome sto sam pocela ponovo sebi da verujem. Hvala ti na tome sto sam pocela sama sebi da ugadjam. Hvala ti na zaraznom pozitivnom stavu koji posedujes. Hvala ti sto na tome sto svet pokusavam da gledam kroz tvoje naocare. Hvala ti na tome sto ti je stalo. Hvala na tome sto si prijatelj!

 42. Pre dve godine na današnji dan, stojeći u redu ispred Crkve došla sam do zaključka da mi je neophodna pomoć. Plakala sam u tokom službe, imam muža, dete, posao, krov na glavom i hleb. Ali nisam bila ZADOVOLJNA.
  Da li vam je poznat taj osećaj kada većina kaže da nemamo razloga za žalbu, i da imamo sve u životu.
  – Da, imamo sve. ALI ko je osoba u ogledalu. Gde joj je osmeh?!
  (Ako vam je poznat ovaj osećaj onda je vreme za delovanje)
  Petre, hvala što si me naveo da probudim svoje osećaje, da udovoljim sebi. Iako se naša seansa završila i dan danas volim da odem na razgovor. Jer živimo u zemlji gde je tehnički pregled automobila obavezan, a naše mentalno zdravlje, šta je sa njim?
  Priznajte sebi, krenite, onda ćete lako reći sebi i HVALA.

 43. Najbolji nacin da shvatite sta se sve dogadja u vasoj psihi je da krenete,da se prepustite otvaranju tog nesvesnog u cemu cete se sresti sa mnogim situacijama koje ce vam otvoriti oci i um,da upoznate sebe i otkrijete ono sto osecate……svi mi smo mnogo jaci nego sto mislimo,samo treba da se prepustimo toj snazi….Petar je svakako deo te velike snage i naucice vas da budete hrabri sami,dovoljni sebi i da uzivate u sebi i svojim vrlinama i uspesima…..prepoznajte tu lepotu…..bezgranicne mogucnosti koje zivot nudi…..Petar je ucitelj hrabrosti i dokaz da je vrlina easy

 44. Kada pomislim na Petra, pomislim na parolu:
  “Petra za kralja!”….ili “Petar The King”….
  Kako god da sam zamisljala svog psihoterapeuta, nisam zamisljala da cu mu dati ovu titulu….Petru, jesam. U razgovoru sa njim dozivis citavu plimu osecanja(potisnutih) i dogadjaja (za koje si bio ubedjen da si zaboravio na njih i da ne maris), ali i oseku tuge, razocarenja i ljutnje (koje si tek uz Petrovu pomoc prepoznao). A onda, u momentu kada ti se cini da citav puk proslosti kuca na tvoja vrata sadasnjosti, zahvaljujuci Petru, otvaras vrata i shvatas koliko si ustvari hrabar, koliki si borac, ali takodje shvatas da to nisi mogao da shvatis sam, bez Petra.
  Sve pohvale za Petra i jedno veeeeeeeliko HVALA!!!
  Idemo dalje

 45. Nakon samo dve terapije ja se osecam bolje. Zvuci neverovatno, ali je istina. Ne osecam samokriticnost u negativnom mislu koju sam osecala. Nadam se boljem, i sve zahvaljujuci psihoterapiji Petra Jeknica.

 46. Ziveci mehanicki i ovim generalizovano brzim zivotom zaboravljamo sta znaci raditi na sebi,jer ko je jedini ko ce uvek biti sa nama do nas samih.Zato je povrh svega jako bitno prvobitno upoznati a nakon toga raditi na sebi i svom nimalo zanemarljivom mentalnom zdravlju.Moja najtoplija preporuka za individualnu terapiju kroz koju vas vodi Psihoterapera.
  Nauciti gledati zivot kroz svakodnevne,makar i zanemarivo male prijatnosti i davati im na znacaju je nesto sto je po meni nesto najvaznije sto sam naucila,verujte mi da pomaze.
  Putem razgovora osecajte se lepo u svojoj kozi,spoznajte i resite svoje probleme, osvestite prijatnosti i uzivajte u svemu sto vas cini srecnim!😀

 47. Psihoterapera je pre svega covek koji voli i razume ljude. Koji ima misiju da nas natera da vidimo i upoznamo sebe i nase kvalitete koje smo odavno zaboravili da imamo. Takodje, ono sto mi se dopada kod njega je prijateljski odnos u kome i on otkrije ponesto o sebi i svojoj proslosti sto pokazuje da je covek koji zaista razume ono sto nas klijente njegove muci. Svima bih preporucila ovog divnog psihologa koji svet gleda lepsim ocima, koji ce pomoci da promenimo negative u pozitive, koji ce nas naterati da radimo nesto za sebe, da skupljamo prijatnosti, da uzivamo u svom zivotu, u vremenu za sebe. On nas podseca da je zivot vazan, da smo mi vazni i da smo duzni sebi da obezbedimo sadrzaje da nas zivot bude potpun, da postujemo i volimo sebe. Petar je tu kao stalna podrska, kao porodica, brat i prijatelj, koji ce kad god je u mogucnosti odgovoriti na poruku, javiti se, sa njim niste sami. Petar pomazuci ljudima cini da Srbija postane bolje mesto za zivot.
  *Hvala ti dragi Petre sto mi pomazes da bolje i lepse zivim, da budem bolja sebi i svojoj porodici.

 48. Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim postignućima. Koja ne bi mogao sam da ‘izguram’. Jednostavno rečeno, bolje mi je, nakon nekoliko razgovora, a i naučio sam ponešto o psihologiji.

 49. Jedna od najboljih odluka koje sam u životu donela jeste da krenem na psihoterapiju. Petar je moj glavni saveznik u borbi sa problemima, imam utisak da sve moje misli zajedno složimo u neke fiokice, onda od haosa u mojoj glavi nastane red… Posle razgovora s njim, smirena sam i staložena, drugačije pristupam problemima i lakše ih rešavam… Mislim da ljudi treba da shvate da koliko je važna briga o mentalnom zdravlju i da je odlazak na psihoterapiju zapravo ulaganje u lepšu budućnost i zdraviji život,a ne trošak. Takođe, napomenula bih da je Petar divan i nasmejan, čak i nepoverljivim ljudima je lako da mu se otvore. Sve preporuke! 🙂

 50. Neverovatno je koliko čovek može da nauči o sebi i svom životu u razgovoru sa Petrom. Imala sam velike probleme bila na pragu ozbiljne depresije ali posle 15 minuta razgovora sa njim osetila sam kako mi se pogled na život menja. Želim tu promenu više od svega. Mislim da će mi on pomoći da se promenim onako kako želim ali prvo da spoznam ko sam i da sebe zprihvatim takvu kakva jesam. Mnogo mi je žao što se pre nisam sa njim srela. On je Božiji dar. Koja sposobnost postavljanja stvari na svoje mesto koja sposobnost u pomoći da dođeš do sebe same da se prihvatiš da se promeniš. Njemu nema „Hvala“, to je nista za ono što je za mene učinio, ali ne znam kako izraziti zahvalnost. Reči ne postoje ali ipak Hvala ti Psihoterapero do neba za sve što si za mene učinio i što si me vratio iz pakla u kome sam bila. Neka te Bog čuva dragocen si isuviše.

 51. Petar mi je za vrlo kratko vreme puno pomogao. Razgovor sa njim je veoma prijatan i opusten, i pomaze mnogo vise nego sto sam ocekivala. Naucio me je da slusam sebe i svoje potrebe i da ih ne zanemarujem, sto je mnogo bitno za moj dalji napredak. Odlazak Petru je jedna od mojih najboljih odluka. 🙂

 52. S obzirom da živimo u vremenu u kome se živi brzo i veoma stresno, pokušavamo da nadjemo sebe da bi mogli da prebrodimo razne situacije i iskušenja.
  Pored stresa postoje i razne zavisnosti u kojima čovek pokušava da nadje rešenje da bi lakše prevazišao sve probleme neznajući da tako tone sve dublje i dublje.
  Kad sam prvi put otišao kod Petra bilo mi je smešno kako bi on to mogao da pomogne samo pričom. Medjutim, iz seanse u seansu sve je bolje i bolje. To je čovek koji me ne opterećuje i koji mi je dao kroz priču ideje kako bih bez lekova i ostalih sranja i straha mogao da krenem napred.
  Da sam pre 5 godina otišao kod njega ne bih ni upadao u sranja, a plus bi još tada verovatno krenuo ka boljem.
  Veoma sam mu zahvalan na svemu što radi trenutno i što kroz našu priču idem ka boljem.
  Petre kralju , hvala Bogu što nam te je dao tako blesavog kad možeš sve nas da slušaš😂🤪👍

 53. Sve pohvale za rad i trud psihoterapeuta Petra ,ja sam osoba koja je bila puna strahova, stajala u mestu i nisam umela se suociti sa svojim problemima, zdravstveno stanje mi je bilo losije i otisla sam na pravi put, psihoterapeutu Petru, do tad ja nisam umela preseci svoje lose stvari u zivotu i navike, psihoterapeut mi je pomogao da budem jaca i suocim se sa svojim nekim strahovima, hvala

 54. Petar je svestran, strucan psihoterapeut s kojim je komunikacija vrlo interaktivna. Pun razumevanja i empatije.Zadovoljstvo je razgovarati s njim.Odlican je u podizanju samopouzdanja. Moj skromni komentar.:)

 55. Za kraj psihoterapije imam potrebu da napisem jos koju rec. U toku psihoterapije sam uspela da se “skinem” sa lekova za smirenje. Znam sta znaci ziveti sa strahom, tugom, neprospavanim nocima, dezorijentacijom, vrtoglavicom… Uz pomoc Petrovih smernica sam saznala kako je ziveti sa srecom, rasterecenjem, a pre svega sa sigurnim korakom kroz svaki dan. Prelepo je ziveti punim plucima i radovati se svakom novom danu. Moja upornost, Petrovo strpljenje, a iznad svega strucnost, su urodili plodom. Bogu sam bezkrajno zahvalna sto je dozvolio da upoznam ovog divnog coveka.
  Moja iskrena preporuka i jedno VELIKO HVALA PETRE!!!

 56. Potražila sam pomoć od Petra u trenutku kada se čitav moj svet srušio. Verovala sam mu, slušala njegove savete, ali nisam imala dovoljno vere u sebe da ću uspeti da se izborim sa teškom anksioznošću i depresijom u kojoj sam se našla. Međutim, malo po malo, kao “zrno po zrno peska”, kako kaže Petar, posle godinu dana psihoterapije i ogromne podrške i razumevanja, na dobrom smo putu izlaska iz močvare. Veliko HVALA Petre na svemu; znaš i znam da bez tebe ne bih uspela.

 57. Trebalo mi je mnogo vremena da se usudim da zatrazim ovakvu vrstu pomoci. Da sam znala da cu imati prilike da razgovaram sa ovakvim strucnjakom, ne bih casila ni casa. Vec nakon prvog razgovora sa njim pocela sam da radim na sebi na nacin koji je on preporucio slusajuci i gledajuci me sat vremena naspam sebe 🙂 Tokom terapija rekao je par recenica koje sam zapamtila i koje me odrzavaju u najtezim trenucima u zivotu. Hvala ti, Petre!

 58. Pozdrav i poziv svima koji imaju prisilne misli, nerealne strahove, anksioznost da se osmele i jave Petru. On je psihoterapeut kome sam se prvi put inace javila. Pomaze da otvorite svoje skriveno Ja, dostupan, razeme, slusa i nadasve strucnjak. Hvala Petre.

 59. Godinama sam zivela u strahu, pila lekove koji nisu davali rezultate, onda sam upoznala Petra. Uz pomoc individualne psihoterapije ja vise ne zivim u strahu. Petre, hvala ti sto si me naucio da ozivim svoja osecanja.

 60. Pre nekoliko meseci pocela sam da idem kod Petra…Negde uz put turbulentnog zivota, punog obaveza, odgovornosti i borbe prilicno sam izgubila sebe. Bila sam puna strahova, ponekad ocajna…. nikako da nadjem put, resenja. Ali uz Petrove smernice, instrukcije, podrsku, psihoterapiju, danas sam otisla na razgovor (na kojima sam do skoro uvek plakaka, ako ne sve vreme a onda makar malo), i sve vreme bila nasmejana, raspolozena, polako ali sigurno vracam se sebi, postajem zadovoljna sobom.
  Petre hvala ti sto postojis! Svakome je potreban po jedan Petar 😀

 61. Petar je kod mene primetio da nemam nikakav osecaj u stomaku, nego da razmisljam kako se osecam !!! Pitao me je kakvog je oblika “nesto” u mom stomaku sto osecam kada smo razgovarali.Ja rekoh : “Oblika metalne sipke”, a on ce: “Šta bi ti uradio s njom?” Moja prva recenica je bila: “MLATNUO bih te po glavi” 😀
  Međutim, par dana nakon toga osetio sam emocije u stomaku!!!! Sada emocije funkcionisu dobro, a ukljucuje se i racio tako da tezim EMORACIO-u odn. MUDROSTI.
  Veliko SRCE <3 za ovog coveka.

 62. Neverovatno je da čovek može da promeni pogled na svet i samoga sebe za kratko vreme. Potrebno je samo da nadjete pravog terapeuta. Hvala Petre.

 63. Poštovani,
  Život nekada može postati toliko nemilosrdan, da nas uništi u najtežim trenucima. Suprostavljanje tome je u našim rukama, uz kompetentnu osobu koja će nas pratiti i voditi kroz ceo proces.
  Akcenat je na tome, naći pravog Psihoterapeuta.
  Opsesivni misli daju nepodnošljiv život, doživljavao sam mesecima.
  Zahvljujući vašoj kompetenciji, uspeo sam pronaći sebe, svoja dostignuća, nedostatke. U daljem tekstu, spoznati sebe, svoje osobine, i izboriti se sa njima.
  Primena Geštalt terapije me je dovelo do iskorenjivanje opsesivnih misli, uz adektvanog Vašeg pristupa primenom raznih metoda i razgovora.
  Zahvalan sam Vam na mom povratku ovom svetu. Nadati se nečemu i duševni mir su najveće blagodati, zahvaljujući najboljeg Psihoterapeuta, ( Petra) uspeo sam, i počeo uživati u životu. Iskrenost i žrtvovanje dovodi do poverenja.

  Srdačan pozdrav

 64. Dobro je saradjivati sa Vama. Uz prijatan razgovor i ambijent moze se opusteno govoriti o svemu. Nastavicu da dolazim kod Vas sve dok mi bude neophodno.

 65. Рад у опуштеној атмосфери, ваш приступ клијенту је веома пријатан. Терапија ми је помогла да се вратим себи и схватим где треба да ми је место у породици и окружењу.

 66. Za mene jedno predivno i korisno iskustvo. Najpametnije ulaganje vremena i novca ikada. Fokus na licnost i tacno ono sto treba. U terapeutu se vidi velika zelja da bude TIM sa klijentom i da mu probudi volju za radom na sebi. Neverovatan je osecaj kad radis na sebi pa onda kao nagrada dodju rezultati. Svakom treba psihoterapija,ako ni zbog cega drugog,onda zbog pravilnog usmeravanja i rada na sebi.

  1. Vise od ocekivanog!
   Psihoterapeut Petar je predivan,a gestalt terapija magicna.
   Svima preporucujem a posebno onoj vrsti ljudi koja kaze “meni to ne treba”.

 67. Petre vrlo sam ti zahvalna na razgovorima (psiloterapiji ). Napravila sam veliki pomak u svom zivotu . Problem koji je bio aktuelan u mementu kada sam pocela da dolazim kod tebe je resen, ako ne u potpunosti , onda u velikoj meri…prevazilazi se. U pocetku sam mislila da psihoterapija nema neke svrhe, jer zaboga sve je u ,, nasoj glavi,, i samo ,,sami,, mozemo da resimo probleme. .Medjutim posle par razgovora shvatila sam da je i te kako potrebno imati strucnog psihoterapeuta, jer sam pocela da resavam svoje probleme zahvaljujuci tvojoj strucnoj pomoci. Ono sto bih neizostavno rekla je da se maksimalno dajes kao psihoterapeut, ali nista manje kao i divna osoba kojoj je stalo do nas…da izadjemo nasmejani, zadovoljni sobom i krenemo napred, svesni sebe, svojih potencijala i vrednosti….Divno te je poznavati….Hvala puno na svemu..Jelena M.

 68. Dragi Petre, hvala. Nikada nisam razmisljala da mi treba psihoterapeut da resim svoje probleme, bila sam u fazonu proci ce, ali poslednji emotivni krah koji je direktno udario na moju licnost me je slomio da sam sumnjala u sebe, svoje sposobnosti kvalitete i razmisljanja i onda se tu nasao Petar. Da me podigne, metodama koje su tako efektivne, metodama o kojima razmisljas i primenjujes..i tako, iz dana u dan postajes svesniji da vise obracas paznju na to kako se osecas duboko u sebi, sta si, sta mozes, da nisi krivac, da prepoznas sebe. Pravog sebe kojeg volis duboko iznutra.

 69. Decenijama tabamo staze svojih reakcija na događaje.
  Pa se oko prtine stvorile planine.
  Mislila sam da je nemoguće posle pedeset i kusur godina odupreti se lavini.
  Koja te nezadrživo i uvek nosi onom utabanom prtinom.

  Ali – moguće je!
  Od Petra sam tokom dvomesečnog rada naučila tehnike koje mi pomažu da zaustavim tu lavinu!

  Ili bar da je znatno usporim.
  Koliko-toliko kontrolišem.
  Da se ne dam onim utabanim stazama.
  Da prikočim i ispitam svoje emocije.
  Da ih definišem.

  Kako to izgleda praktično:
  1. Trudim se da uhvatim one prve trenutke uznemirenost, da baš tad pitam sebe:
  – Kako si?
  i još važnije: – Šta osećaš? Definiši šta osećaš!
  Kad to odradim kako treba, uznemirenost nestane a javi se praktično rešenje situacije…

  2. Onda često pitam Malu Sebe kako je ona. Šta u tom trenutku ona oseća.
  3. Trudim se i da podviknem onim šefovima iz Super ega! Ceo život samo džangrizaju, dojadiše 🙂

  Neke lekcije još nisam uvežbala:
  4. Da kontrolišem pakleni trougao “Spasitelj-Progonitelj-Žrtva” 😉
  5. Da 5 minuta uživam i osećam radost zbog nekog svog postignuća. Stigla sam tek do… 20-ak sekundi!

  Ima toga još što sam naučila.
  Svako nađe ono što traži. Mom biću su bile potrebne tehnike, konkretna uputstva.
  Sigurna sam da ćete sa Petrom naći ono što je vama blisko, što je vašem biću potrebno!

  Sa srećom vama i Petru,
  Danica

 70. Da je Van Gog imao srece da poznaje Petra! Pa ne bi mu palo na pamet da odsece sebi uvo. Razumete sta hocu da kazem.
  Sve pohvale za Petra Jeknica i njegiv rad!!!

 71. Više nisam mogla da se borim sama, morala sam da pronađem psihoterapeuta. Nikad nisam imala priliku da pricam sa psihoterapeutom i mnogo me je bilo strah kako ce sve to izgledati, da li ce mi pomoci i slicno. Zahvaljujuci Petru, ja sam nova osoba, puna zivota i pozitivne energije, koju pre toga sam slabo imala. On je madjionicar. Prezadovoljna sam. Bila sam na individualnim terapijama, a pre neki dan sam po prvi put posetila i grupnu terapiju. Mnogo mi se dopada i jedna i druga. Svima koji imaju neki problem, a ne mogu sami da ga rese preporucujem Psihoteraperu. Cak je interna fora u mom drustvu postala, da je svima potreban jedan Psihoterapera. 😀 Sve pohvale za ovog coveka, madjionicara.

  1. Na prvoj seansi imala sam tremu, i mislila “šta meni ovo treba”, a kasnije na svaku sledeću seansu trcala sam da stignem na vreme, znajući da činim nešto ZA SEBE. Život kao i svima tako i meni nametnuo je razna iskušenja, sebi sam zadala velike ciljeve, i ništa ispod velikih postignuca nije me činilo sretnom. Posle samo jednog razgovora sa gospodinom Petrom gledala sam na svet drugačije, radovala se malim stvarila, i dozvolila da me sitnice ispunjavaju. Pomaže mi da budem dobra supruga, dobra majka, kao i uspešna poslovna zena. Smatram da u ovom brzom vremenu i zivotu, i te kako je potreban svima nama psihoterapeut koji će jednom svojom rečenicom proširiti naše vidike, i pomoci nam da život gledamo vedrijim ocima. Odvojiti novac za psihoterapeuta, za mene predstavlja odvojiti novac za sebe i svoje emocionalno,psihičko i fizičko zdravlje. Srdačan pozdrav iz Novog Pazara

 72. Ja sam imala dosta teskih situacija koje sam nekako uspevala da prevazidjem,ponesto sam odradjivala na silu,ponesto potiskivala u sebi,trosila energiju na nevazne stvari i ljude,trpela neke stvari bez potrebe,a zaboravljala na najvazniju osobu u svom zivotu-na sebe.I stanes i vidis na dalje ne mozes sam jer ne umes i ne vidis poentu,shvatis da ti treba pomoc i podrska nekog ko se razume u ljudsku dusu.Tada upoznam Petra i resim da poradim sa njim na svom problemu.I nije mi bilo lako,jer i ne moze biti lako suocavanje sa sobom i sa onim sto te boli i muci,i sa onim sto si samo sakrio negde u sebi,a to te glocka iznutra i remeti svakodnevni zivot.Sa Petrom se druzim vec pet meseci ,i mnogo mi je pomogao postavim neke stvari na svoje mesto,da raskrstim sa prosloscu ,da ne osecam tenziju na pomisao na nesto sto je nekad bilo,da se opustim,da kazem sta mislim bez obzira sta ce ko da kaze,znaci da budem slobodnija i da preusmerim energiju da stvari koje su bitne za mene.Sa Petrom imam odnos potpunog poverenja,njemu sam pricala ono sto do sada nikome nisam,i osecam se sasvim dobro zbog toga,i mislim da je to pravi odnos terapeuta i klijenta.Petar saslusa,razume,ohrabri ,koriguje i ukaze sta ne treba raditi ,daje vetar u ledja,ukaze na sitnice koje su bitne u zivotu,sve nekako pojednostavi .Petre,hvala ti na razumevanju,na saosecajnosti,hvala ti na strpljenju sa mnom,hvala na ljudskoj toplini koju nesebicno pruzas.

 73. Gubitak najdraze osobe, povlacenje u svoj svet, nesigurnost u sebe i svoje sposobnosti, pitanja da li je moj posao zaista za mene , dovelo je do toga da mi je zaista bila potrebna pomoc. Prezahvalna sto su mi preporucili Petra, jer kroz 3 meseca, osecam da mogu ponovo da disem, da gledam napred, da se lakse suocavam sa situacijama i pocnem da se smejem i imam svoje ciljeve ponovo . Nije sramota potraziti pomoc i popricati sa strucnim licem sta god da vas muci.
  Hvala Petru jos jednom.

 74. Anksozno depresivni poremecaj sa panicnim napadima. 5 godina borbe uz pomoc raznih lekova, raznih doktora, nisu dali rezultata. Dolazim kod Petra puna nade. Sa njim upoznajem sebe i konacno otkrivam moj pravi problem. Vremenom on postaje moj prijatelj, brat. Pun razumevanja, vedrine, pozitivne energije, on me uci da nadjem izlaz iz svake situacije. Zao mi je sto ranije nisam upoznala Petra,uz ciju cu strucnost, a uz dozvolu Gospoda, moci da budem srecna. Sve preporuke od mene. Pozdrav za najboljeg!

 75. Pre svega zelim da se zahvalim Petru na strpljenju koje je imao samnom. Nakon dugo godina bola, zatvaranja u sebi, povlacenja, posle gelstat terapije osecam se slobodno i sto je najbitnije pocela sam da cenim sebe i da ne gledam sve “crno”.. Terapiju bi preporucila svim koji imaju bilo kakav problem i da nemaju predrasude jer je to najbolji nacin da pomognete sebi. Hvala jos jednom Petru Jeknicu

 76. Imam 17 godina. Prolazim kroz najburniji period odrastanja, sama. U 13oj godini sam uradila nesto nepromisljeno zbog cega sam sebi vec par puta pokusela oduzeti zivot. Moji roditelji su culi za Vas i, prvi put na silu, doveli me kod Vas na terapiju. Bilo je mnogo nekih predrasuda s moje strane, zapravo bila sam uplasena, totalno izgubljena. Ali odmah posle prve terapije osetila sam neko olaksanje. Ubrzo sam otisla na drugu terapiju. Petar je dosao u srž problema i kroz razlicite nacine pokusao da ih odstrani. Neverovatan čovek! Jako pozitivan, uvek nasmejan, prosto moras da budes pozitivan u njegovom prisustvu. Na neki nacin Petar me je naucio opet da se smejem. Bila sam potistena i zatvorena u sebe. Mnogo stvari koje muce jednu detinjastu glavu. Hvala Vam ovim putem sto ste me naucili da postujem sebe i da sam sebi na prvom mestu. Ima jos mnogo stvari koje bih rekla,ali mislim da to sami treba da vidite. Nemojte imati predrasude da ljudi koji idu tamo su sa nekom dijagnozom, ne. Kod njega svako moze da ode i isprica i najbanalniju stvar koja mu smeta, on ce sigurno naci resenje. Imate moju preporuku! ❤❤❤❤

 77. Ukoliko se nadjete u stanju koje ni sami ne umete opisati, stanje koje nema naziv, razumno objasnjenje i pritom vam se cini da nema ni izlaza i resenja, ne morate se sami boriti, postoji neko ko vam zaista moze pomoci i za razliku od ostalih razumeti, ohrabriti, svoju pozitivnu energiju preusmeriti na vas. Zove se Petar❤
  Imam 21 godinu. Posle par meseci zbunjenosti, ocajavanja, negativnih misli, velikih promena raspolozenja, dosla sam na razgovore i terapiju. Bilo je cudno. I sada mi je cudno, ali vise nije zastrasujuce. Sa mnom se ne desava nista sto nije normalno, nisam bolesna, ne trebaju mi lekari, saveti, vec ovakvi razgovori, osvescivanje, detalji.
  Pocelo je sa jednim napadom panike i ogromnim strahom. Kanije je usledila ucestala i svakodnevna napetost, nekada skroz neizdrzljiva, stres, briga, cesto nisam mogla ni da spavam. Nelagodnost i napetost u prevozu, radnjama, kaficima, na ulici, kod frizera, kuci, bila je neizostavna. Svakog narednog dana smetalo mi je nesto novo. Zaboravila sam i na prijatelje, fakultet, sve obaveze ali i razonode. Zaboravila sam jer sam cekala da ovo “nesto” prodje i da opet krenem zivot kao pre. Hvala Bogu pa sam shvatila da ne trebati cekati, gledati crno i predvidjati ruzne stvari. Najgore je biti agresivan prema sebi, a ja to jesam. Tako kaze Petar. “Ostajati sa tim osecajem”, u tom trenutku ostajati sa osecajem koji nam se javlja, jeste najbitnije i najkorisnije. Kada god bih prolazila kroz paniku, neprijatnost obratila bih paznju i pokusala da shvatim sta se dogadja, sta mi emocije govore, a ne razum. Naravno to sada radim. Pre nisam znala sta se desava. Bezala sam od toga, svaki put iz neznanja i nemarnosti pruzala sam otpor strahu.
  A sada vezbam. Uz Petrovu pomoc. Preko dana normalnije funkiconisem, a uvece brze i lakse zaspim.
  Veoma sam zahvalna zbog napredovanja i olaksanja koje sam postigla posle par terapija.
  Preporucujem Petra i njegovu terapiju svima koji prolaze kroz isti ili slican period kao ja.
  Hvalaaa☺☺

 78. Petre,beskrajno ti hvala!
  Od jednog veselog i pozitivnog coveka, stvorio se jedan kome je postalo sve “crno”. Bez volje, radosti, aktivnosti… javili se razni strahovi, grc, glavobolja (konstantan pritisak u glavi) i sve ono sto cini zivot mnogo tezim pored svih obaveza koje imamo. Isao sam na skener glave, merenje ocnog pritiska i razna druga ispitivanja i rezultati su ok, a meni i dalje nije dobro. Psihijatar mi je dao da probam sa nekim lekovima, medjutim i to nije imalo rezultat. Poceo sam da se pitam sta mi je vise. Jel moguce da se ovo desava. I onda trazeci nacin da se bar malo opustim, odem na masazu kod nase drage Suzane (hvala Suzana) i tako slucajno iz razgovora saznam za Petra. Od tada moje muke pocinju da prestaju. Odmah posle prve terapije, osetio sam toplinu koja me ispunjava posle toliko vremena, dugo mi je falio taj osecaj srece koji me ispunjava. Tada sam shvatio da sam konacno na pravom putu i da sam pronasao nekog ko moze da mi pomogne. Kroz naredne individualne psihoterapije poceo sam da se oslobadjam strahova, glavobolja je nestala, osecam se sigurnije, jednostavno ponovo se osecam da sam u “svojoj kozi”. Koliko god da nisam ok, kada sednem preko puta Petra, on me jednostavno oraspolozi. Taj covek ima takav pristup i tako ume da prepozna vas problem, da je to stvarno dar od Boga. Mnogo mi je pomogla i knjiga “Memento mori” naseg dragog Petra u kojoj ima toliko znacajnih stvari gde se covek moze pronaci i izvuci mnogo poucnih stvari. Sada zivim sa osmehom na licu i disem punim plucima i ponovo sam “onaj stari”, a sve zahvaljujuci Petru.
  Ko god da ima problem slicne prirode, neka se javi Petru.
  Veliko hvala!

 79. Petar me je oslobodio tremora u rukama, posle jedne seanse. Nisam se odmah oglasila, ne verujući ni sama da je moguće. Strepela sam par dana da će se vratiti. Nije se vratilo, Moguće je. Hvala….po ko zna koji put..

 80. Veliko je zadovoljstvo i sreca prvo upoznati coveka kakav je Petar Jeknic i velika radost imati takvog coveka za prijatelja. Individualna terapija mi je jako puno pomogla u resavanju mojih problema,strahova i uz veliku Petrovu pomoc uspela sam da pronadjem pravi put,zato,hvala ti Petre veliko..Hvala ti na podrsci,razumevanju i strpljenju i sto bas ti sedis preko puta mene. Ovaj mir nema cenu. Preporucujem svima psihoterapiju i rad sa Petrom..

 81. Dvadesetcetvrta mi je godina. Od svoje devetnaeste bila sam rob nekontrolisanog straha, osecaja nemoci. Bila sam fizicki i psihicki iscrpljena. Stalno sam se pitala sta nije u redu sa mnom, da li ce proci? Zivela sam za dan kada cu se slobodno bez straha kretati. Imala sam jaku volju da izadjem iz tog zacaranog kruga, trazila sam pomoc, ali pogresne terapije i lekovi, samo su maskirali moj problem. Uz Petrovu pomoc i individualnu psihoterapiju, posle samo par meseci uspela sam da izadjem iz tog anksioznog stanja i vratim se normalnom svakodnevnom zivotu. Bila je potrebna moja jaka volja, zelja za slobodom i on, Petar. Hvala ti!

 82. Pa dragi Petre družimo se par meseci., što radionice koje su mi takođe otvorile vidike, koji su bili skriveni ali ispred očiju. A terapije koje su manje više redovne, donele su mi bitan napredak u kvalitetu mog života. Prvo osećam mir u duši koga dugo nije bilo, smanjila su se nagla promena raspoloženja, od depresije do euforije ( ima tu još materijala za radd, ali su promene vidne ), zatim prestala sam da se znojim, jer svaka bilo koliko stresna situacija izazvala je priliv energije od stoapla do glave i onda preznojavanje, toga više nema. Napominjem da ja medikamente psihijatriske ne konzumiram, još jedan dobar korak. Da se nezanosimo ja sam pre početak terapije, par meseci konačno ih se oslobodila, ali sam osetila da ću krenuti ponovo, i tada je naišao Petar sa njegovim programom, hvala mu na tome, i uspela sam da ne krenem ponovo sa njima. Moj odnos sa članovima porodice se promenio, odnosno moje shvatanje njih i sebe, tako da mi je život kvaletetniji.
  Znam da ovo nije kraj, jer kako kaže Petar samo smo načeli vrh brega, ali ako je ovakav početak mogu zamisliti nadam se kraj terapije, i da ću konačno naći mir sa sobom.
  Moram da dodam još jedan napredak, jako bitan. Godinam isključivo gledam krimi serije. Nasilje, ubistva i td. Ništa drugo nisam mogla da gledam. Sav taj sadržaj mi je još više odmagao u oporavku jer nije u meni iazazivao lepe rekacije.
  Primetila sam da zadnjih recimo mesec dana, negledam te serije, gledam klipove gde ima smeha, i to obično sa životinjama. Lepe romantične serije ili filmove, nisam baš zabatalila ni krimiće, ali ne samo to. Smatram to pozitivnim pomakom, jer mi se otavra duša i za lepe sadržaje 🙂
  Pozdrav do skorog viđenja.

 83. Pokušavao sam da rešim probleme na razne načine, da ih rešim ali da se ne otkrijem mnogo, pošto je “ipak sramota”.
  Ali kada sam se otvorio i priznao sve ono što je neprijatno kod mene i sve ono što ne valja tada je počelo sve da se rešava. Od tada je bilo i lako, posle toga se sve rešava, naravno uz rad na sebi.
  Bio sam kod nekoliko psihoterapeuta, ali mi nijedan nije pomogao kao Petar i naravno preneo znanje kako da prepoznam i rešim neke buduće probleme. Preporučujem Petra i njegov način rada.

 84. Da se još jednom oglasim…Želim (a ja sam počela češće sebi da ispunjavam želje), da ohrabrim one koji su u dilemi da li da potraže pomoć, ili su od onih “mogu ja to sam/a,..”ma trenutno sam pao/la”..,”proći će ova muka, samo je naišao loš period”…i sličnih koji pribegavaju samo-bodrenjima koji nas često dugo drže u začaranom krugu, ili ne daj Bože dovedu do teških “lomova”. Ljudi, obratite se stručnjacima, olakšajte sebi život, imamo ovaj jedan i ne trošimo ga uludo!
  Ovi ljudi znaju kako da nam nadju slabe tačke, i navedu nas da sami tražimo rešenja, i često je to “samo malo” rada na sebi, da se osetimo bolje.
  Ne dozvolimo sebi da predugo lutamo, mnogo je lepše disati punim plućima.
  Toliko od mene..

 85. i ja sam jedna od mnogih, kojoj se u danima iza, svašta nešto vezalo u čvor. Niz čvorova. Naučena ili rođena tako, predugo sam mučila sebe da ih sama razvezujem. Silni, nepotrebni pokušaji da nadjem uzroke svog, nimalo prijatnog stanja. Onda mi konačno pukne pred očima i rešim da potražim pomoć. Sklopile se kockice, i naleteh na Petra. Svi moji strahovi, kako će to izgledati otvoriti dušu nepoznatom čoveku, nestali su posle prvih par rečenica…možemo li na ti..bilo je njegovo prvo pitanje…naravno..I tu je krenula priča kao da se sto godina znamo. Nije bilo lako prvih par susreta, a naročito su teški sati razmišljanja o sebi nakon razgovora sa njim. A onda se nakon treće seanse u meni nešto razvezalo. Odjednom sam shvatila šta hoću, i još bolje šta neću, ogromno olakšanje za mene, neverovatan podstrek da nastavim dalje. Njegova podrška u tome je tako jasna i nedvosmislena. Već sada funkcionišem daleko bolje na svim poljima, a tek se dve nedelje družimo. Hvala Petre, idemo dalje…

 86. Ucenje je kada odjednom shvatis ono sto si celog zivota razumela i znala, ali na jedan potpuno nov nacin. Petar je ucitelj, tvoja dusa je knjiga koju poznajes od korice do korice, ali ne umes da je tumacis, a ti si djak koji moze, ako pusti ucitelja da ga vodi, da nauci da ispisane redove u svojoj dusi cita na nacin koji ce biti izlecujuci, zaceljujuci, prosvetljujuci i oslobadjajuci i za ucenika i za ljude koje ga vole i koje on voli. Hvala ti, Petre, sto si me naucio da citam. I vidim. Sebe, pre svega.

 87. Gubis zivot, gubis volju, nadu, sve. Zivis strah. Gde god da si prisutan je, pod kozom, u kostima, stomaku, glavi. Pokusavas da resis, trudis se. Samo cujes “to nije bolest”, “zdrav si, samo idi i proci ce” – a ti ne mozes. Nije bolest a nisi dobro – sta je? Ne znas. I tako “zdrav” pijes lekove koji pomazu, pomazu da duze spavas pa imas manje vremena za srah…. Beznadezno. I onda u masi stvari koje ti svi preporucuju iz najbolje namere, cujes Petar Jeknic, psihoterapeut. Mislis sve je to isto, ali da ispostujes, da ne kazu da se ne boris i odes. I on ti vrati zivot. Da, bas to. Zivis ZIVOT. Bez straha. Onako pravi i najnormalniji zivot uz zelju da si svuda i da sve vidis i da nista ne propustis jer eto zivot je to. A samo pre mesecak dana nisi ga podvodio ni pod misaonu imenicu. I onda je samo pitanje kako se oduziti Petru, kako mu reci hvala. Ne znam. Ali znam da je ta zahvalnost vecna.

 88. Sve više ljudima danas je potrebna pomoć i to psihološka ali se jos uvek smatra da si lud ako ides kod psihoterapeuta i ako se ide onda se nikome ne priča jer je i dalje taboo tema. Najteže je priznati sebi da imaš problem i da ne možeš sam da se izboriš. Već drugi put idem kod Petra i to su mi dve najbolje odluke koje sam napravio. Petar je osoba puna razumevanja i osećanja i istinski se trudi da pomogne svakome, što čini odlično.

 89. Htela bih da vam se zahvalim jos jednom za vasu pomoc u septembru. Ne znam da li bih bila ovde danas bez vas. Nocas sam saznala da je moj drug iz detinjstva izvrsio samoubistvo. Imao je 20 godina i lecio se godinama unazad od depresije i nije uspeo da se izbori. Pocela sam da razmisljam koliko sam ja zahvalna i srecna sto sam izbegla to. Hvala vam sto ste pricali sa mnom jer ste me pripremili za jos tezi period koji se desio nakon nasih razgovora. Nekoliko dana posle kraja nasih terapija sam pala ispit koji je bio uslov za budzet i jutro nakon toga sam saznala da deda ima rak. Bila sam na dnu dna ali zahvaljujuci svemu sto ste me naucili uspela sam da nadjem snagu i da se podignem na noge i da se nosim sa svim svojim porazima i emocijama. Nikad ovo ne bih uspela da nije bilo vas. Hvala vam puno.

 90. Pre svega bih da se zahvalim Petru na razumevanju i strpljenju. Zelim da preporucim svima odlazak kod njega jer je zaista divan covek i veoma strucan kad je u pitanju anksioznost . Meni je Petar pomogao da ostavim tablete i pokusam da se na drugi nacin izborim sa strahovima i problemima, dao mi je smernice kako sebi da olaksam zivot.Uspeo je u tome, ne pijem vise tablete i mogu vam reci da sam se posle svakog razgovora sa njim osecala rasterecenije, opustenije i smirenije. Ako osećate bilo koji problem i ne mozete da se izborite sa njim, nemojte to raditi sami, potrazite strucno lice. Jos jednom… Psiholog Petar za svaku preporuku!!! Pozdrav! 😉

 91. Zbog anksioznosti koju osecam vec godinu dana, odlucila sam se da potrazim pomoc psihoterapeuta. Juce je bila poslednja moja terapija kod Petra, koja je trajala oko 2 meseca. Kada uporedim sebe na pocetku terapije i sada, mogu da kazem da je doslo do napretka. Ono sto sam ja naucila i zbog cega preporucujem PT je, kako da pomognem sebi u situacijama kada mi je tesko, kada osecam strah i uznemirenost, kako da radim na sebi i podignem samopouzdanje…a najvaznije od svega je sto se kroz razgovor otkrije uzrok problema koji imate. Hvala Petre na svemu…a vi koji citate ovo, pravac psihoterapija!☺

 92. Dugo sam tražila psihoterapeuta, kao što i sve što mi je potrebno, dobro proverim. Prvi korak sam napravila, tako što sam otišla na predavanje Struktura psihe, i ustanovila da imam pred sobom predavača, Petra Jeknića, psihoterapeuta, sa još puno titula, koje meni ništa nisu značile, značilo mi je to što sam videla osobu kojoj mogu da verujem i mogu da joj prepustim svoju psihu, da neće da je pokvari, već da će mi pomoći da je popravim.
  Kroz predvanje, Struktura psihe, zatim Nagoni i na kraju individualna analiza, ili kako god se zvala, pokrenulo se moje analaziranje, lečenje same sebe, uz vodstvo Petrovo. Onaj predivan osećaj koji imam sad, samo dan posle terapije je onaj koji sam čekala godinama. Znam da je to samo početak, ali ako je ovako dobar početak , mogu samo zamisliti kakav je kraj, osećam osmeh na licu 🙂 Hvala Petre.

 93. Nakon dugogodisnje anksioznosti, povlacenja, skrivanja i zaboravljanja sebe, mogu reci da mi je Petrova psihoterapija veoma lekovita i najveca pomoc u otkrivanju i upoznavanju sebe. Postajem nova, bolja, samosvesnija i samopouzdanija osoba. U kratkom vremenskom periodu su pocele da se desavaju promene, vise pozitivne energije, volje i radosti. Bilo je naravno, i onih dana koji nisu bili laki, ali mi je Petar pomagao na njemu svojstven duhovit i jasan nacin, objasnjavajuci procese i pruzajuci podrsku. Zajedno smo prolazili kroz neke teske i bolne dogadjaje iz mog zivota, uceci me sta je iskustvo i kako ga treba ceniti. Veliko hvala Petre, svako dobro ti zelim.

 94. Oduvek sam mislila da je” lek za moju dušu”bila moja muzika i moja porodica ,ali onda je počelo nešto da nedostaje,mnogo da nedostaje.Osećala sam se loše…prazno…Nisam ni bila svesna koliko sam izgubila sebe.Onda mi je prijateljica predlozila psihoterapiju i tako sam upoznala Petra.Prvo sam bila zbunjena,mnogo.Nisam ni znala da sam svih ovih godina izgubila sebe.Petar mi je puno pomogao da to uočim a njegovi saveti mi mnogo znače u procesu vraćanja sebi,onome kako se ja osećam.Počela sam da posmatram mnoge stvari na drugi način a osećaj samopoštovanja je nešto što mi je dugi niz godina nedostajao.Hvala ti Petre sto sam opet počela da se smejem “iz srca” ,kako to naš narod kaže…i imati sebe za sebe je baš super osećaj!Hvala ti Petre na znanju i energiji koju nam prenosiš😊

 95. Nezdovoljstvo, tuga, osecaj samoce, nepostovanja pre samo mesec dana je bila moja realnost koja je trajala skoro dve godine unazad. Osecala sam da vise nemam snage dalje sama. Moj brak od 10 godina je bio ugrozen toliko da sam se pripremala za razvod. Psihoterapija mi je jako pomogla u pronalazenju sebe, imala sam utisak da sam zalutala negde i nisam znala kako dalje. Tu je i samopostovanje, postavljanje granica, i stavljanje sebe na prvo mesto prioriteta! Nakon 2-3 seanse stvari se menjaju, ja postajem drugacija. Prosto, bilo je neverovatno kako su se stvari odvijale u pozitivnom smislu na obostrano zadovoljstvo, mog supruga i mene… posebno i ono sto je ostavilo najaci utisak na mene je “Postovanje tudjih i postavljanje svojih granica” koje u mom slucaju nisu postojale. A bez njih se izgubimo! Drago mi je da sam imala cast da saradjujem sa Petrom… eto danas sko zvrsili sa 5 seansom dalje mi nece biti potrebne a pomogle su mi izuzetno mnogo. Ja na to kazem Hvala Bogu sto sam sebi pomogla na taj nacin. Petre tebi i tvom timu svako dobro. Pozdrav

 96. Petre, hvala Vam što ste mi pomogli u rešavanju mog problema. Preopterećena negativnim mislima i strahom, mislila sam da se nalazim u bezizlaznoj situaciji. Obrativši se Vama, shvatila sam da svaki problem ima svoje rešenje. Vi ste svojom pričom uspeli da mi pokažete kako da negativne misli izbacim iz sebe i da sve što je prošlost treba da ostane tamo gde jeste. Shvatila sam da ma koliko nam bilo lepo u prošlosti, moramo je ostaviti i krenuti dalje, jer je budućnost ta na koju možemo uticati. Hvala Vam još jednom.

 97. Seta, tuga su postali “verni pratioci” mog zivota, toliko da sam ih prihvatila kao normalne. Da nisu i da zivot moze da bude lep uz samo malo truda, otkrila sam posle par seansi kod Petra V. Jeknica. Bez ikakvog pritiska i moranja, polako sam pocela da upoznajem sebe i borim se, sa nazovimo ih, “demonima proslosti”. Ovo je pravo ulaganje u sebe i hvatanje svog zivota u svoje ruke.
  Radujem se svakom ponovnom susretu. 😀

 98. “Kao što ranu ne možete ušiti rečima, tako i dušu ne možete lečiti fizičkim metodama!”
  ZAŠTO psihoterapija?
  – Odlučila sam da pomognem sebi. Vrlo neverovatan pojam za današnjicu, pomoći sebi jer je sve drugo preče!
  Prvi susret sa individualnom terapijom, bilo je tu i uspona i padova, od toga “svidja mi se” i “prija”, do trenutaka “Sta ja radim ovde?” Dok nisu počele stvari da rade, tj. dok nisam pocela da ih primenjujem. Usledio je ŠOK!
  Kako je sve jednostavno kada poštuješ sebe! Na lakši način pristupam problemima i raznim situacijama, lakše procenim da li je vredno davati sebe ili ne. I to NE je sasvim Ok, bez krivice.
  Da, divni moji psihoterapeuti u narodu poznati kao “prodavci magle”, vama veliko HVALA! Meni je magla pomogla!
  ZATO psihoterapija!

 99. Petre, hvala ti što sam stavila sebe na listu prioriteta. Hvala ti što si mi pomogao da upoznam sebe. Hvala ti što si me naučio da “tešku matematiku” zamenim poverenjem.
  Individualna geštalt psihoterapija je jedna od najdragocenijih odluka koju sam donela za sebe.
  Idemo dalje!

 100. “Ostani s tim” su tri rijeci ili rečenica koja mijenja sve…
  to je bio početak moje promjene iako mi je u pocetku bila jako smiješna…
  Rad na sebi je jako bitan a ljudima je nekad tesko samima si pomoci, i meni je bilo…
  Zato je tu bio Perooo da spasi stvar 🙂
  U tri mjeseca rada dogodile su se velike promjene po pitanju strahova, odgovornosti, prihvacanja, postavljanja granica…
  Sve to rezultiralo je da se ponasam i osjecam bolje, samopouzdanje je poraslo, samopostovanje…
  Uzivanje u lijepim stvarima i trenutcima al isto tako prihvacanje i otpustanje onih “losih”
  Sve to mogu zahvaliti Petru Jeknicu na ulozenom trudu i vremenu.
  Ta zahvalnost se tesko moze izraziti rjecima!
  Uz veliku volju i ovako strucnu i posvecenu osobu stvarno je sve rjesivo…
  Jos jedan put veliko hvala od srca 🙂

 101. Mogu slobodno da kazem, da je Petar bio moja treca sreca sto se tice psihoterapeuta (koji duhovito kaze, da je on neki tamo psiholog koji je procitao tamo neke knjige:). Kao sto rekoh i svi razgovori bili su pozitivni (a nije ih bilo puno jer Petar pomaze ekspresno, za par seansi), ispunjeni duhovitoscu ovog prevelikog strucnjaka i citaca ljudskih dusa. Kazem dusa jer me naucio da osluskujem svoju dusu i emocije koje su starije od razuma i moraju se osvestiti. Kad smo kod cuvenog osvescivanja sada znam da dok ne osvestimo ono sto nismo necemo znati ko smo, a znam i da nasa psiha sama daje odgovore i to cesto kroz snove kroz koje se i rasterecuje i “refresuje”. I, verovali ili ne, ja sam svoje odgovore nasla upravo u snovima, uz pomoc Petra! Pozdrav za Petra Jeknica najboljeg citaca ne samo dusa vec i snova u kojima dusa caruje!!!!

 102. Dobar dan,
  Pre svega bih zeleo da se zahvalim EMORACIO timu i prelepom druzenju i spoznajama u Metikosu, selu kod Kraljeva koje je kao iz bajke. Zahvalio bih se Petru Jeknicu jer sam sa njim radio individualnu psihoterapiju, hvala na ohrabrenjima,hvala na uvidima, hvala na osvescavanju, hvala sto si samo stajao sa druge strane ekrana(radili putem skypa) , hvala na pravim pitanjima, hvala na iskrenosti jer bez toga ne bi nigde stigli… Zahvali bih se i sebi jer sam bio dovoljno lud i hrabar da se suocim sa samim sobom.
  Dakle Petar me je zamolio da napisem nesto o gestalt psihoterapiji i individualnom radu!
  Ja i dalje neznam sta je gestalt psihoterapija iskreno :D! A o individualnom radu od 2 meseca o tome mogu da vam pricam danima 😀
  Ovde cu ukratko navesti stvari koje sam poboljsao kod sebe od trenutka prvog skyp vidjanja 😀
  Glavno moje pitanje je bilo ko je Nenad Pejin stvarno izistinski i duboko u sebi!? I za dva meseca sam dosao do toga da mogu da kazem da sam ja jedna jaka, odlucna, puna energije, zivahna, nasmejana, luda, hrabra, smerna da ostvari svoje ciljeve, puna ljubavi osoba 😀 Da mogu da pogledam sebe u oglealo i kad je najteze, kazem kroz sta si sve prosao i na koji nacin, MOZES TI TO, pljesnem rukama i kao magija ostvarujem svoje snove. 😀 Naravno da bih dosao do toga morao sam da se susretnem sa samim sobom.
  Susetali smo se dva puta nedeljno. Postavili cilj pre nego da smo krenuli. I tezili ka tom cilju zajedno. Imali smo svakakve teme u zavisnosti od mene samog koliko sam bio tog trenutka spreman da se suocim sa sobom. Znajuci mene i koliko znam da odlutam od cilja. ZAHVALAN sam na tome iz dubine duse , sto smo ostali na cilju kojim smo se dogovorili na samom pocetku. To je jedna od glavnih lekcija za mene. I ne samo to jos mnogo lekcija i alata sam kroz terapiju i sam razgovor dobio za dalji zivot 😀 A ja bih dragi moji rekao da je to srz same psihoterapije i individualnog rada.
  Dragi moji ljudici prvi korak je dakle da se odlucite da napravite prvi korak da upoznate dubinski sebe, drugi je da zajednickim snagama dodjete do odredjenog cilja u kom smeru bi voleli da napredujete, i treci je da izaberete svog maestralnog punog znanja pomocnika koji je tu da vas sasusa i usmeri ka vama samima unutar sebe.
  Zelim vam svako dobro!
  HVALA PETRE JOS JEDNOM ZA SVE!

 103. Problem mentalnog zdravlja ne treba da bude “tabu”.
  Individualna terapija mi je pomogla da saznam vise o svojim mislima,osecanjima. Da ih razumem i prevazidjem.
  Pre svega treba biti spreman. Bitno je da se na silu ne borimo protiv svojih misli,strahova…jer tada radimo protiv sebe,protiv dela koji nas nadjacava.
  Ovo je sjajna skola za dusu iako samo zelite da radite na sebi,da rastete.
  Na putovanje vas vodi sjajni Petar,svojim intelektom,harizmom i stavom i opustenim pristupom.
  Ovo nije instant resenje i nema carobnog stapica.
  To je rock ‘n roll za dusu i svima preporucujem!!!

 104. Individualna gestalt terapija mi je jako puno pomogla u resavanju mojih zivotnih izazova. Kako mi se puno stvari nakupilo, na povrsinu je isplivalo sve ono lose sto se godinama skupljalo i potiskivalo, jer nisam znao drugacije. Nisam uspevao da sam nadjem izlaz, imao panicne napade, odbacivao deo sebe, bio u depresiji. Tada su isplivali strahovi kojih ja nisam ni bio svestan do tada. Uz Petrovu veliku pomoc poceo sam da radim na sebi, i kako ne zivim u Kraljevu, rad sa Petrom bio je moguc jedino preko skype-a, gde sam od Petra dobijao jasne alate kako da prihvatim sva ta stanja bez odbacivanja, kako da pocnem da menjam i oblikujem svoje misli, kako da losa iskustva i osecanja iz proslosti pretvorim u prijatna iskustva jer su deo mene i mog zivota, kako da se oslobodim blokada iz proslosti… Individualna Gestalt terapija na skypu je odlican nacin rada, jer je vrlo prakticsn nacin, osecaj da se radi iz topline vaseg doma gde se osecate prijatno, sto je vrlo bitno za mene u radu sa emocijama i osecanjima.
  Petre, hvala ti do neba jer si mi osvestio da je sva moc u meni!

 105. Postoje trenuci kad grupne terapije i edukativne radinice nisu dovoljne, ne možeš sam, nije ti ugodno u širem društvu, tada je rešenje u individualnoj terapiji. Nije svaki psihoterapeut dovoljno vešt da pridje dovoljno blizu našoj psihi da je “prodrma” dovoljno jako a dovoljno nežno da nam bude bolje posle nekoliko seansi.
  Petar Jeknić ima tu veštinu.
  Petar nije prvi psihoterapeut sa kojim sam radila na sebi samo što je njemu uspelo da ja uspem za početak da se “skinem” s lekova, i da svaki put pomalo hrabro zakoračim u rešavanje a ne zatrpavanje problema.
  I više nije pitanje da li ti to prija “na prvu”, važno je da ti svaki put ostane po neka rečenica, zaključak, koji bude putokaz za dalje i tako dok se ne vratš na put kojim želiš da ideš i koji ti predstavlja prirodno okruženje..
  Hvala,Petre..

 106. Sve preporuke od mene za terapije sa gospodinom Petrom. Izuzetna pomoc, ucenje o sebi, resavanje problema uz pristupacnog i nasmejanog terapeuta. Neizmerno hvala Petre na svoj pomoci! Znam da uvek imam nekoga da mu se obratim kada je najteze i nemam odgovore sama i to znaci previse! 🙂

 107. Bez ikakvih predznanja o geštalt terapiji nasla sam se jednog lepog subotnjeg dana, slucajno, ako slucajnost postoji, na jednoj radionici u Edukativnom centru u Metikosima, radoznalost da zadovoljim ili u nadi da mozda bas tu mogu naci smernicu da pomognem sebi uz pomoc ljudi koji su radili i ucili o tome kako pomoci nama kojima je potrebna podrska. Bez velikih ocekivanja.
  Prva fascinacija su bili ljudi koji su bili u timu koji nam je prenosio svoje znanje i iskustvo, nasmejani, dobronamerni, pozitivni.
  I resila sam, ako su pomogli sebi i pronasli nacin da budu zadovoljni, pomoci ce i meni. Ponudili su podrsku i ja sam je prihvatila.
  Nisam vam rekla da sam nesto vise od godinu dana bila u poziciji zrtve straha, anksioznosti, nezadovoljstva… Naravno, ne potpuno pasivna, trazila sam nacin, ali bez veceg uspeha, vise sam nalazila oslonac u drugima koji su klecali pod teretom i svojih, a ne jos i mojih problema, zatim u lekovima koji su, naravno malo i nekada korisni, ali trajno stetni i nista ne menjaju. To nisam bila Ja, nisam sebe takvu mogla prihvatiti, a nisam znala kako resiti problem.
  I eto, proslo je nesto malo vise od mesec dana, prosla sam tek nekoliko individualnih terapija kod Petra J. I evo pocela sam da se budim, postala sam slobodnija. Za pocetak sam se pozdravila sa lekovima. Pocela sam da slusam sta traze moje telo i dusa, da im ispunjavam zelje. Polako, korak po korak.
  Postala sam svesnija svijih kvaliteta i zahvalnija na Bozijim darovima. Imam jos puno koraka, ali treba krenuti. Ja jesam. Cvrsto verujem da cu stici do cilja. A cilj mi je sreca, sloboda, osmeh, zahvalnost, ljubav…
  Zato imam potrebu da ovo podelim sa vama koji mozda imate slicnih problema, ili nemate, mozda samo zelite da upoznate sebe i naucite nesto novo. Zahvaljujem se prevashodno Petru, a zatim i celom timu i toplo preporucujem da dozivite ovo iskustvo. Probajte. Jos cu se oglasavati, nadam se, potpuno osvescena i apsolutno zadovoljna.
  Mislilac

 108. Više nisam mogla, morala sam da pronađem psihoterapeuta. Bilo me je strah, ali sam se stidela. Čula sam, ali nisam znala šta je to “psihoterapija”. Kao da sam iz očajanja potražila pomoć. I NAŠLA!!! Hvala ti Petre što si imao strpljenja samnom, što si mi pomogao da prođem kroz onaj haos. I TO BEZ LEKOVA!!!! Izgledalo je neverovatno… Preporučujem te gde stignem, pa i ovde.

  1. Ja sam ga kasno upoznala..kada sam vec krenula s psihijatrom i tabletama…ali, ono sto je on uradio bilo je mnogo vise od psihijatra..Ja setam..ja sam slobodna..pokidala sam mnoge okove oko sebe…Ponosna sam na ono sto je on ucinio..i ponosim se sobom..

 109. Toplo preporucujem individualnu geastalt terapiju svakome ko zeli da se resi strahova, poradi na Sebi i pogleda sta se sve skladistilo u svom nesvesnom. Neizmerno zahvalna Petru na mnogim spoznajama tokom terapije, odusevljena sam samim pristupom i nacinom rada u gestalt terapiji. Jedno veliko Hvala Emoracio timu 😀

 110. Moja iskustva sa timom fantasticna i veoma brzo primenljiva… uspeh ne izostaje,odusevljena sam i pristupom i svim elementima gestalt terapije! Sve pohvale celom timu i sva,preporuka! Veliki pozdrav

  1. Svima je potrebna pomoc…..da radimo na sebi,da prepoznajemo I resavamo razlicite zivotne probleme,bez obzira na njihovu tezinu I nase zivotno doba,da osvestimo cinjenicu da zivimo u takvom vremenu u kome ne bi trebalo da bude stida ni malogradjanstine,znaci,da prigrlimo mogucnost koja nam je data,da postoje nacini I ljudi uz ciju pomoc mozemo voditi bolji I kvalitetniji zivot I da se radujemo saznanju da nema problema sa kojim se ne mozemo izboriti…..sve je resivo…..najiskrenije preporucujem Petra,koga pre svega odlikuje velika strucnost,sto je ozbiljno vazno,mada je meni I vaznije kada tokom razgovora osetim onu danas veoma retku I ozbiljnu dozu pozrtvovanja I ljudskosti.Hvala ti Petre😀

  2. Ne znam za vas ali ja i dan danas primenjujem, učim i širim na seansama stečeno znanje o sebi (što individualnim što grupnim). U tom trenutku “nejasno” me nije obeshrabrilo, postalo je jasno kada je bilo primenjeno. A prve plodove ubrah kad sam “jasno” iz duše primenila . Ubrah i nahranih dušu, a sa njom i telo. Njami 😁
   Zauvek zahvalana Petru i sebi!

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

1 × one =