Bling-bling, uvodno predavanje

Potrebno vreme za tekst:1 minuta, 48 Seconds

U prostorijama salona “Bling-bling” u Kruševcu 14. decembra 2018. održao sam prvo predavanje, tema je bila “O unutrašnjoj lepoti”.

Ovo je prvo u nizu predavanja koja ćemo, vlasnica salona “Bling-bling” Katarina Rilaković i ja organizovati jednom mesečno.

Psiha je okean koji ima svoja pravila. Koliko može biti lep i plodan, toliko može biti opasan. To će zavisiti od sadržaja, vrste i stabilnosti podloge na kojoj se nalazi, ali i od spoljašnjih okolnosti. U svakom slučaju, upoznavanje sa psihom uslov je bavljenja sobom, a to je najvažniji posao za svakog pojedinca tokom čitavog života.

Zbog brzine življenja neretko je pravo umeće osvestiti prijatnosti. Tako jednostavno, a ipak tako složeno. Neprijatnost se ipak mnogo lakše osvesti. Ipak, prijatnost nije samo osećanje, mnogo je veći njen značaj, pre svega u stabilizaciji Ega. Zato smatram da je pokazatelj ozbiljne nebrige prema sebi neosvešćivanje, ili podrazumevanje prijatnosti, kao i njeno relativizovanje, umanjivanje značaja, kao i njeno omalovažavanje, i tome slično. A bez prijatnosti životna sinusoida gubi uzlazne delove. Osvestiti prijatnost važnije je za psihičko zdravlje nego što se to na prvi pogled misli. Nešto poput sterilizacije u medicini: nehigijenski uslovi u operacionim salama ili prilikom porođaja donosili su više komplikacija nego posledice krvavih ratova hladim oružjima. Kao što je sterilizacija medicinskih instrumenata umanjila stopu smrtnosti, tako je osvešćivanje prijatnosti od presudnog značaja za stabilizaciju energetskih nivoa.

O nagonima sam pisao nekoliko tekstova, ili sam ih pomenuo u drugim tekstovima na ovoj web lokaciji (http://emoracio.edu.rs/2017/11/20/nagoni-2/http://emoracio.edu.rs/2017/10/14/nagoni/ ali i http://emoracio.edu.rs/2018/11/24/iluzija/). Tokom predavanja u salonu “Bling-bling”, o nagonima sam govorio u smislu potrebe održavanja psihičkog života, kao i hranjenja psihe. Lepota žene je jedan od faktora koji možemo nazvati i “sistem podrške” svake ženske osobe. Ma kako jednostavno to izgledalo, važno je da svaka ženska osoba svoju unutrašnjui  vanjsku lepotu osvesti.

Predavanje je trajalo oko jednog sata a sledeće će biti održano u januaru 2019.

Nekoliko fotografija pogledajte na http://emoracio.edu.rs/bling-bling/

0 0
0
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

3 komentara za naslov “Bling-bling, uvodno predavanje

  1. Nije bitno kakav je haos oko tebe, bitno je kakav je mir u tebi. Uz pomoc Petra To sam i postigla, zato zelim da ga predstavim i meni dragim osobama kako bi naucili da zive sad i ovde . Sledece predavanje i predivno druzenje za mesec dana a zeljno ga iscekuju i dame koje su propustile 15. decembar. Sve preporuke za Petra Jeknica.

  2. Hvala na odličnim savetima…potrebno je prepoznati onaj lep osećaj koji daje unutrašnji mir i zadovoljstvo, upravo to smo čule i potrudićemo se da to i primenimo do sledećeg susreta koji s nestrpljenjem isčekujemo.

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

3 × 2 =