Jul, 4.

Read Time46 Second

Od danas smo u KC Evergreen očeli da se bavimo Međunarodnom klasifikacijom bolesti u okviru F skale. S obzirom na učestalost, predstavljanje dijagnoza, simptomatologije i psihoterapijskih metoda rada započeli smo sa F40-F48. Danas smo obradili opšti uvod u neurotične, sa stresom povezane somatomorfne poremećaje, kao i fobične anksiozne poremećaje (agorafobiju F40.0, i socijalne fobije F40.1).

Koristio sam “Priručnik za dijagnostiku i lečenje psihičkih poremećaja” Predraga Kaličanina, kao i iskustva u radu sa osobama obolelim od ovih vrsta poremećaja.

Na kraju sam uradio dva 20-minutna psihoterapijska rada sa Mirom i Ivanom.

Na ovaj način želimo demistifikovati dijagnoze i pozabaviti se onime zbog čega dijagnoze postoje, načina lečenja.

Sledeći susret u KV Evergreen zakazali smo za 15 dana, 18. jula od 18 sati kada ćemo nastaviti sa specifičnim (izolovanim) fobijama (F40.2) i preći ćemo na druge anksiozne poremećaje (F41).

Fotografije sa predavanja pogledajte na http://emoracio.edu.rs/jul-4/

0 0
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 komentara za naslov “Jul, 4.

  1. “Neka druga zena”, sa zadovoljstvom mogu da kazem za sebe, u stvari ista sa potpuno izmenjenim percepcijama na zivotne situacije i svoje reakcije na njih. Vecerasnja tema o f-dijagnozama, toliko ljudska i bliska svima nama, za mene je podsetnik za rad na sebi, negovanje i cuvanje svojih emocija i mudro kanalisanje u cilju ravnoteze i postizanja mira u svojoj dusi, a takvi mir prenosimo i ljudima oko sebe. Recenica koja je Petar izgovorio, a na mene ostavila utisak: u problemu su oni, koji nemaju nista od simptoma f dijagnoza. Osecajmo, ljudi smo, samo cuvajmo granice! Hvala ti na bezgranicnoj empatiji koju prenosis na sve nas!

  2. Ja sam odusevljena tvojim nacinom rada. Hvala na korisnim informacijama a sa ovim kratkim psihoterapijama sam odusevljena. Naravno da sam reagovala vrlo emotivno, sto si mogao i da primetis. Divno se osecam i na radionici i posle nje. Prosto obozavam da te slusam. Svidja mi se I da upoznajem sebe I da prepoznajem emocije , ne uspe mi svaki put , vezbam , ucim. Prihvatanje samog sebe je ni malo lak posao. drago mi je da na tvojim predavanjima upoznajem ljude kojima si pomogao I koji sa ponosom govore o zajednickom uspehu I kvalitetnijem I sadrzajnijem zitotu. Hvala sto se trudisa da nam budes koristan …..ja mnogo volim da slusam tvoja predavanja , jednostavan si I divan <3

  3. Свако предавање је шанса за боље упознавање и спознавање самог себе. Хвала ти на посвећености, осмеху приликом обраћања, добрим примерима. Радујем се следећем виђењу!

  4. Došla sam jer iskreno ceni tvoj rad, način i tvoju vezu sa Poljem, a prilično izmoždena i nezadovoljna sopstvenim današnjim postupcima i odgovorima na izazove. Sa radionice sam izašla rekonektovana i opuštena. HVALA! SAMO NASTAVI DALJE! Kad možemo da očekujemo tvoj Priručnik?

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

12 − 12 =