April, 11. KC Evergreen

Potrebno vreme za tekst:1 minuta, 22 Seconds

Viša ginekološko-akušerska sestra Senka Damnjanović i psiholog-psihoterapeut Petar V. Jeknić nastavljaju sa programom “Protiv predrasuda – psihologija narodu” u okviru kojeg su u KC Evergreen govorili o panici i paničnim napadima (Petar), i prvom porođajnom dobu (Senka).

U okviru priče o paničnim napadima govorili smo o simptomatologiji, vrstama, karakteristikama i preduslovima za njihov nastanak, kao i psihoterapiji paničnih napada iz ugla Geštalt, ali i KBT. Kroz primere iz psihoterapijske prakse obradili smo nastanak paničnih napada apostrofirajući značaj traumatskih iskustava u ranijim fazama života, kao i neadekvatno ispoljavanje pojedinih emocija i limitiran sadržaj života. Najavili smo intenzivnu psioterapijsku radionicu koja će biti održana 26. i 27. maja 2018. u EMORACIO Edukativnom centru u Metikošu kod Kraljeva i koja će biti namenjena osobama koje imaju problema sa paničnim napadima.

Senka je u okviru priče o prvom porođajnom dobu iznela iskustvo sa prirodnog porođaja gospođe Florens iz Australije koja se pre nekoliko dana porodila na ovaj način. Karakteristike ovog porođajnog doba, kao i korisnost vežbi disanja i drugih elemenata pripreme za porođaj, pored primera jedne od učesnica radionice, izloženi su prisutnim trudnicama. Senka i Petar zamolili su trudnice da na sledećoj radionici budu prisutni budući očevi kako bi im se približio značaj ulaska u novu ulogu, i njeno prihvatanje.

Sledeća radionica na programu je 9. maja od 18 časova u KC Evergreen, a teme će biti anksioznost (Petar) i drugo porođajno doba (Senka).

Fotografije sa radionice pogledajte na http://emoracio.edu.rs/evergreen/

Zahvaljujem se na fotografijama Draganu Mirkoviću.

0 0
0
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

4 komentara za naslov “April, 11. KC Evergreen

  1. Divni Petar, kao i uvek!Iako ga ne slusam prvi put, iznova se radujem njegovim radionicama.Nesto novo cujem ili utvrdim postojece gradivo,a onda pokusam da se povezem s tim.Dinamicna i korisna radionica.Prijatno iznenadjenje su ljudi koji otvoreno iznose svoje dozivljaje,posebno decaci.Sve to govori da je Petrova i Senkina ideja organizovanja ovakvih radionica pun pogodak.Na korist narodu.

  2. Hvala vam sto se osmislili ovakve radionice,sa temama koje se ticu svakodnevog zivota i problema sa kojima se svi mi negde susrecemo,a ne umemo da se nosimo sa njima na pravi i koristan nacin.Petar sve to objasni na jedan slikovit,jednostavan i razumljiv nacin.Hvala!!

  3. Kao i obicno mnogo korisnih informacija ispricanih na jedan lako razumljiv nacin.Petar ima tu carobnu moc, da na pojednostavljen i praktican nacin, objasni neke komplikovane procese, koji nam pomazu da steknemo nova iskustva. Hvala Bogu nisam imala licno iskustvo sa ovom vrstom straha . Mnogo mi je bilo zanimljivo da cujem kako se taj strah pojavljuje i kako se razvija u paniku. Drago mi je da postoji mogucnost, da se uz strucnu pomoc prevazidju ti panicni napadi. Zahvalna sam Petru i Senki sto se trude da razbiju predrasude i pomognu svakome ko zeli da radi na sebi i spozna nove metode razvoja. Svaka Vam cast , postujem Vas trud i rado dolazim na ove radionice . Hvla Vam sto postojite !!!

  4. Hvala Petre! Hvala Senka! Kao mozaik i veceras nova tema savrseno uklopljena u nameru da se bavimo sobom. Krajnje pojednostavljen i praktican pristup komplikovanim procesima u nasim licnostima. Ovo sto vi radite nigde nije dostupno na ovakav nacin. Vrlo kvalitetno i, da dodam, zanimljivo i relaksirajuce. Kapa dole.

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

2 × five =