Mart, 25.

Read Time46 Second

Priča o stresu je priča života, življenja, priča živućih, napredujućih, onih koji se bore, ili priča nečega što se bori za te ljude. Oni trpe stres. Nije život ono što mislimo, nego ono što živimo. Zato je i stres nešto što budi, nešto neprijatno, nekada teško, nešto što podseća da je radost privilegija, mada u nekim slučajevima stres može biti tiho i hladno oruđe zla. Tada je ubica, to je hronični stres. Ubica je i kada preplavi čoveka. Ali nije svaki stres loš! Previše komercijalizacije, sa jedne, i neznanja, sa druge strane, učinilo je da se na stres gleda kao na tovarno magare problema. Čak i lekari umeju da kažu pacijentu da “isključi stres”, kao da je to moguće!

Zato smo danas u Novom Pazaru prošli kroz Iskustveni model stresa, u kombinaciji sa Eriksonovim razvojnim fazama i krizama.

Bilo je lepo i korisno.

Fotografije pogledajte na http://emoracio.edu.rs/mart-25-2/

0 0
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 komentara za naslov “Mart, 25.

  1. Stil života i svakodnevne rutine u ovoj napukloj zemlji, plodonosnog tla, često nas dovode do stresnih situacija koje ne možemo (bez edukacije) iskontrolisati i na adekvatan način isfiltrirati. Nebrojivi faktori stresa razaraju civilizaciju kojoj pripadamo a čovjek je gotovo nemoćan da se sa njima nosi i da iste na valjan način eliminira. Stoga, sve više somatskih oboljenja, mentalnog disbalansa i ostalih stanja “nezdravosti”. Radionice o čijem je kvalitetu izlišno govoriti, umnogome doprinose izgrađivanju i jačanju mentalnog odbrambenog sistema svojih članova. Samim tim doprinose i skladnosti mentalnog i fizičkog zdravlja te kvalitetu života, punog elana, ispunjenosti i produktivnosti.
    Svaka sledeća radionica je za nas jedvačekanje!

    Radujem se sledećoj, ako Bog da!

  2. Divno druženje sa divnim ljudima! Zahvaljujem se Petru na neumornom izlaganju i nesebičnom davanju na radionici. Korisna radionica za sve one koji žele sebi dobro. Tema stresa je uvek aktuelna tema. Stres je neminovnost samog življena i kao takvog ga je nemoguce zaobići, ali ga mozemo kontrolisati. Na radionici smo dobili smjernice kako da u tome i uspemo. Postavljali pitanja i dobijali savete za konkretne zivotne situacije. Zadovoljstvo mi je prisustvovati radionicama i jedva cekam nove :).

  3. Nova radionica- nova nafaka. Otrežnjenje od rutinskih, svakodnevnih modela ponašanja i osvešćivanje kostura konflikata su put ka rešenju ili bar kvalitetnijoj svakodnevici, od koje se život sastoji. Petar i Azra su majstori u tome. 😊

  4. O izazivacima stresa i o stresu je vazno govoriti kako bi smo naucili da prije svega prepoznamo sta je to stres, kako ga prepoznati kod sebe samih, kako nauciti da se oslobodimo istog! Mi smo danas ucili i naucili jednu vaznu lekciju, a to je da nije svaki stres “negativan”, kako mediji i neki nekompetentni ljudi zluopotrebaljavaju ovaj termin.. uceci o ovoj vaznoj i mozemo sacuvati sebe od raznih psihofizioloskih tegoba.. Petar je kao i uvijek kroz razne primjere i tehnike na najbolji nacin predstavio i podstakao sve nas da ubuduce drugacije gledamo na svakodnevne raznorazne situacije.. !! 😉 pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + three =