Februar, 3.

Read Time40 Second

Mentalno zdravlje jedan je od tri stuba zdravlja, pored telesnog i socijalnog. Koliko zaista znamo o tome, zašto ne znamo, šta je istina od toga što mislimo da znamo? Ovo su samo neka od pitanja koja postavljamo kao uvod u širenje Emoracio programa “Početak klupka” na druge gradove u Srbiji. Svako od nas će proveriti svoje znanje o sebi navođenjem vlastitih osobina. Nije čudo ukoliko nabrojimo više osobina veš mašine od sopstvenih zato što nas prati minimalizam: onoliko koliko je potrebno da bi preživeli. Na žalost, suviše esto se ispostavi da to znanje nije dovoljno ni za preživljavanje.

Zato smo se sastali 3. februara 2018. godine u Emoracio Edukativnom centru u Metikošu kako bi razgovarali o proširenju delatnosti i načina rada.

Fotografije sa sastanka pogledajte na http://emoracio.edu.rs/februar-3/

0 0
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 komentara za naslov “Februar, 3.

 1. Imao sam to zadovoljstvo da učestvujem na ovom radnom sastanku koji je pored toga bio i celodnevno druženje sa već postojećim članovima Emoracio tima i sa novim potencijalnim saradnicima. Ideja upoznavanja sebe i rada na sebi nije strana ovim ljudima. Ali oni ne ostaju samo na idejama već razrađuju programe čijom primenom verujem da svako može da pokrene promenu koja će ga odvesti na viši nivo kvaliteta življenja. Nadam se budućoj saradnji i rado prihvatam da budem deo tima.

 2. Pre četiri meseca sam otišla da predavanje Struktura psihe, bez nekog posebnog razloga, čista radoznalost. Ali doživela sam otkrovljenje, to jest otvorile su mi se oči i znanje za jedan odličan vid rada na sebi. To su potvdile i ostale radionice koje sam pohađala narednih tri meseca, Promena na meni je vidna posebno meni samoj, ali i mojima bližnjima. Mali rad na sebi, a veliko poboljšanje kvaliteta života.
  Radionice su način kako da pobegnemo od predrasuda rada na sebi i da je bitno, početi od svoje psihe koja je nažalost najviše ugrožena u današnjem načinu života.
  Jedna pametan čovek , vizionar Petar Jeknić , svojim projektom Početak klupka, pokrenuo je ove radionice, da nam “narodskim” pristupom, ako tako mogu reći , na najlakši način , približi Strukturu psihe, nagone , emocije, krize i tako dalje.
  Da bi svi to mogli da dožive, ne samo u njegovom okruženju, pokrenuo je Projekat , “Uhvati život” , okupivši ljude motivisane iz raznih krajeva Srbije, da u svojim okruženjima približe odličan način rada na sebi.
  Bila sam deo tog seminara, gde je bio prestavljen projekat, i iz mog ugla jako koristan, sadržajan koji će osvestiti nas same i omogućiti nam da poboljšamo svoj život, na lak način , samo da se malo pozabavimo sobom na lak i pristupačan način.
  Hvala na sadržajno provedenom danu, gde sam puno naučila, sa nadom da će i moji Kruševljani , biti deo projekta “Uhvati život” ,na čijim radionicama će naučiti jednostavan način kako poboljšati svoj život i to samo jednostavnim radom na sebi. Mene je teško oduševiti, ali ovaj projekat to jeste učinio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + six =