Januar, 21.

Potrebno vreme za tekst:30sekundis

“Mehanizmi psihičke odbrane ili adaptacije” jedna je od bazičnih tema za sve koji zaista žele da rade na sebi. Bez poznavanja mehanizama, načina njihovog delovanja, razloga pojavljivanja, karaktera i stepena razvoja, dakle bez upoznavanja onoga što je u nama “mehaničko”, ne možemo korigovati ni jedan jedini “milimetar” ponašanja.

Danas su Azra Crnovršanin i Petar V. Jeknić obradili ovu temu navodeći osnovne karakteristike 11 mehanizama od čega je šest karakterističnih za Geštalt psihoterapiju, i pet mehanizama koje su opisivali različiti psiholozi i psihoterapeuti drugih pravaca.

Nekoliko fotografija sa radionice možete pogledati ovde

0 0
0
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

1 komentar za naslov “Januar, 21.

  1. Cinjenica da trebamo na najbolji nacin upoznati sebe samog, shvatiti sebe samog, nauciti sto kvalitetnije zivjeti i nositi se sa zivotnim izazovima jeste moguce jedino ako naucimo sta je to sto nas pokrece iznutra…rad na sebi je jedan zahtjevan i mukotrpan proces, ali to je put preko trnja, koji vidi do zvijezda..😊 mehanizmi odbrane i adaptacije su utoliko znacajni za sopstveni razvoj oniliko koliko uspijemo nauciti da prepoznamo koji je mehanizam zakazao u nama.. svakako zelim da dam podrsku Petru i Azri na nesebicnom radu i pomaganju ljudima da nauce sto kvalitetnije da zive.. Vjerujem da ce biti jos puno zajednickih susrete na kojima cemo se uciti, raditi i druziti se… Pozdrav!!

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

trinaest + jedan =