Promocija knjige Memento mori

Read Time1 Minute, 30 Second

U četvrtak 11. januara 2018. u Narodnoj biblioteci Stefan Prvovenčani u Kraljevu održana je promocija knjige Memento mori autora Petra V. Jeknića. Program je otvorio direktor biblioteke Miša Milosavljević podsećajući na Jeknićevo stvaralaštvo i prve četiri knjige od kojih je “Čovek je ono što od njega ostaje” objavio Kulturni centar Ribnica u kojem je Milosavljević tada radio. U nastavku prisutne je pozdravio mladi violinista Ognjen Vujanac sa Betovenovom “Romansom”. Program je vodila novinar Radmila Vesković.

Posetiocima, je bilo više od predviđenog broja mesta za sedenje, obratili su se prim. dr Periša Simonović, specijalista psihijatrije, zaposlen u ZJZ “Milan Jovanović Batut” koji je u knjizi napisao pregled poglavlja, zatim Verica Đukić iz ZJZ Kraljevo, koja je govorila o rezultatima ankete sprovedene među ženama obolelim od karcinoma na prostoru opštine Vrnjačka Banja, čime je ukazan na veliki značaj psihološke podrške, a zatim je govorila Vesna Bondžić, osnivač i rukovodilac Ženskog centra Milica iz Vrnjačke Banje sa kojima Jeknić sarađuje preko godinu i po vodeći “radionice duše”. Svi govornici apostrofirali su značaj psihološke podrške u palijativnom zbrinjavanju i Jeknićev pionirski rad u ovoj oblasti.

Na kraju je u kratkom govoru Jeknić zahvalio svima koji su se odazvali pozivu, da bi na kraju ispričao detalj iz knjige o razgovoru sa jednim ood pacijenata. Poenta tog izlaganja je bila – memento mori, ili “seti se da si smrtan” zbog čega bi bilo mudro živeti pre nego što bolest i nemoć zakucaju na vrata.

Program je trajao oko sat i deset minuta a završen je duom violina Vujanac & Ilijevski i Vivaldijem.

Evo šta je o knjizi rekao Zoran Nikolić, dopisnik dnevnog lista Danas

Pročitajte izveštaj o promociji koji je na FB profilu objavila Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani”.

Fotografije sa promocije možete videti na http://emoracio.edu.rs/promocija-knjige-memento-mori/  kao i na našem FB profilu.

0 0
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 komentara za naslov “Promocija knjige Memento mori

 1. Kojim recima opisati jedno tako lepo i sadrzajno vece.
  Prepuna sala puna emocija i pozitivne energije.
  Posle ovakve veceri, gde je tema “strah od smrti ili bolesti”, za koji verujem da mnogi od nas potiskuju ili su ga nesvesni.
  Postavlja se pitanje kakva nam je higijena misli,osecanja,zivota.
  Da li samo zivotarimo ili zaista zivimo i osecamo zivot,zadovoljstvo,”zahvalnost”.
  Hvala!!!

 2. Divno vece!Zadovoljstvo je bilo prisustvovati promociji knjige.Sat vremena pricati o teskim temama, o jednom, ako ne i najvecem strahu, a ujedno ne osecati ga. Hvala ti sto si tu, sa nama i za nas!

 3. Nisam prisustvovala grupi u kojoj se više govorilo o smrti, a više osećao život, želja i strast za borbom za isti! Sve pohvale! 🙂

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

seven + 5 =