Septembar, 2.

Potrebno vreme za tekst:1 minuta, 5 Seconds

Ideja Bios strukture zasnovana je na određenju minimuma neophodno potrebnih elemenata u cilju neometanog odvijanja života obe komponente bića: fizičke i psihičke. Sve ono što je u određenom trenutku potrebno za preživljavanje smatramo delom Bios strukture.

REDEFINISANJE LISTE PRIORITETA:  Bios struktura će sazrevanjem postajati kraća, činiće je samo nekoliko komponenata od vitalnog značaja za psiho-fizički opstanak ličnosti.

Bios struktura ima obavezu da bude sačuvana od direktnog ili indirektnog napada stresora.Tek kada je Bios bezbedan, životna energija biće utrošena za porodično, društveno ili kreativno ispoljavanje individue. Napad na Bios podrazumeva nagonsku odbranu, jer nema alternative ugrožavanju osnovnih elemenata potrebnih za održanje života i zdravlja tela i psihe. U odbrani bića oslobođena ogromna količina energije.Simptom koji govori o ugroženosti faktora Biosa nazivamo “briga”.

Jedino što postoji je “sada i ovde”. Ovo podrazumeva  STALNO redefinisanje listeprioriteta. Sećanjem potvrđujemo da smo nastali i da imamo iskustvo, prošlost… Planiranje je poželjno kako bi osmislili budućnost. Ali to ne znači da živimo u budućnosti ili u prošlosti! “Sada i ovde” je bezbedno tlo Lista prioriteta se menja u zavisnosti od okolnosti.

Nekoliko fotografija sa radionice pogledajte na http://emoracio.edu.rs/septembar-2/

0 0
0
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

3 komentara za naslov “Septembar, 2.

  1. Kada jednom konačno shvatiš šta ti je bitno u životu, onda je sve drugo lako. Ali nije lako doći do te srži, nije ni prosto a ni jednostavno. Ali kada shvatiš onda i razumeš zašto je bitno da živiš, dišeš, gledaš u sunce, vodu i sve druge esencijalne stvari, koje nam se u poslednje vreme “podrazumevaju”, ali kada ih ne bi bilo, svuda oko nas i u nama bi bio mrak. Treba umeti uživati u malim stvarima, biti zahvalan na onome što imamo, a ne kukati za onim što nemamo. Jer život brzo prolazi i treba da ispuniti do poslednje korice knjige života. Hvala Petru i Slađi na upoznavanju biosa i na shvatanju njegovog značenja. Pozdrav.

  2. Vracati se i iznova vracati Biosu.Prelistavati i revidirati listu zivotnih prioriteta.Cesto.Baza od koje polazis svaki put kad se suocavas sa novim izazovom,problemom i krizom i odakle crpis sopstvene resurse.

  3. Sada i ovde!Sada i ovde!Lagano zvuči,prosto,bez velike filozofije!Ali…primeniti ga u praksi kada kao lavina ,ludačkom snagom na tebe navale izazovi,da ne kažem problemi!E to je umetnost,e to je tebnika,e to je pravo!Odgurnuti,biti u sadašnjem trenutku ,isljučivo,misliti na bios,na to da sve imam jer dišem,živim,jedem,spavam..O tome razmišljam intenzivno od jučerašnje radionice…i pravim listu prioriteta,onih bez kojih ne mogu da živim!Puno je značilo ono juče,kao i uvek n našim radionicama…osvestih,razmislih i primenih od jutros!I obećavam…vežbaću!Hvala,draga Sladjana i dragi Petre!Ono čime smo se juče bavili bilo je vema BITNO!

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

seven + four =