Juli, 23.

Potrebno vreme za tekst:29sekundis

U nedelju 23. jula 2017. održali smo psihološko-psihoterapijsku radionicu.

Treća grupa se bavila temom “Emocije”.

Još jednom smo potvrdili da osećanja ne rade racionalno. Uvažavanjem emocija i priznavanjem da su tu sa razlogom dolazimo do sebe. Naše racionalno nam pomaže da im damo značenja i osmislimo nove narative za sopstvena iskustva.

Rad u grupi posebno je značajan za sve nas. Razmenom i povezivanjem dajemo šansu jedni drugima da budemo autentično prisutni sa svojim potrebama. Hvala svim članovima za bezbedno polje za izražavanje tuge, stida, radosti, strahova, teskobe, ljubavi, ljutnje.

0 0
0
Zadovoljni
0
Nezadovoljni
0
Uzbudjeni
0
Ljuti
0
Iznenadjeni

5 komentara za naslov “Juli, 23.

 1. Drago mi je da sam upoznala nove ljude koji ne spadaju u ‘sve ljude’. Koji nemaju ogranicene stavove i misljenja, pred kojima mozemo na glas reci da su nam EMOCIJE bitne, da su teski gubitci koji nam se desavaju i da je bitno da ih vidimo i priznamo, jer da nisu ne bi nas boleli, a da pritom ne cujemo odgovor ‘pa dobro, polako’… Hvala svima !

 2. Nisam prisustvovala festivalu iako sam planirala. Zato pročitah komentare. Zbog same ideje, vremena i energije uložene da se sve organizuje, kao i zbog članova Emoracio tim, očekiva sam da vidim neko kritičko mišljenje među komentarima. Hajde ljudi, kažite i šta nije valjalo, mislim da će vam članovi tima biti zahvalni. Baš iz razloga da sledeći put bude bolje, na obostranu korist

  1. Na pitanje:”Šta to nije valjalo?”
   Ostadoh nema pred ovim pitanjem, jer ne mogu da dokučim šta to nije valjalo. Nisam osoba koja laska, ali zapravo tako nešto i ne postoji na ovakvim radionicama. Jer imate pravo i slobodu da izlozite sebe koliko ste spremni, a pak sa druge strane da ponesete kući sve šta vam se nudi.
   Možemo reći da je crv u jabuci “bljak”, ali zapravo on nam ukazuje koliko je jabuka zdrava.
   Tako da sam ja zahvalna EMORACIO timu, ne samo stručnom timu, već i grupi koja je tu da saluša i podrži.
   Ljudi, do skorijeg vidjenja. Hvala!

 3. Mislimo da poznajemo druge, a u stvari ne poznajemo sami sebe. Još jedna divna radionica u kojoj shvatih da moje emocije imaju kosmičku širinu. Hvala.

 4. Od emocija očekujem da budu racionalne, neko reče… 😉
  Moja očekivanja su bila: “Želim sebe da iznenadim”. I bi tako… Radionica je bila sjajna, odlično osmišljenja, atmosvera u grupi pozitivna.
  Emocije… bez razloga ih se plašimo. Prihvati svoja osećanja i slobodno ih izrazi, bez pravdanja, objašnjavanja i tumačenja. Preuzmi odgovornost za svoje misli, osećanja i ponašanja. Prihvati samog sebe, ovde i sada!
  Jedva čekam sledeću radionicu! ❤

Ostavite komentar

Email adresa nece biti objavljena. Obavezna polja oznacena su *

sesnaest + 7 =